Apar noile buletine biometrice! Tu ce părere ai de ele?

Apar noile buletine biometrice! Tu ce părere ai de ele?

author
1 minute, 6 seconds Read

Din 1 aprilie, și nu este vorba de nicio păcăleală, românii vor putea opta pentru noile buletine biometrice. Astfel după ce au fost implementate, în România, pașapoartele biometrice, iată a venit și rândul cărților de identitate.

6357025

Noile buletine biometrice vor conține pe lângă datele care sunt prezente până acum pe buletin, și datele din formularul tipărit, cu excepția semnăturii olografe a titularului. Astfel se vor regăsi informații cu privire la prenumele părinților, certificate calificate ale titularului, date biometrice – adică imaginea facială, și amprente ale degetelor.

“Cartea de identitate va avea încorporat un cip cu interfață contact, iar Cartea electronică de identitate (CEI) și Cartea electronică provizorie vor avea încorporate un cip cu dublă interfață, cu contact și contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilități de procesare criptografică, memorie internă și au implementate intern măsuri de protecție avansată împotriva accesului neautorizat și a copierii/alterării informațiilor conținute”, informează autoritățile.

Desigur în ultima vreme au apărut o serie de informații legate de aceste buletine biometrice, CIP-ul cu care acestea sunt dotate, și cifra 666 care este inscripționată pe ele. Discuțiile sunt destul de aprinse, părerile sunt împărțite. Tu ce părere ai de ele?

Similar Posts