Ai auzit de Cascada Bigăr din România? Este cea mai frumoasă cascadă din lume conform celor de la The World Geography

Ai auzit de Cascada Bigăr din România? Este cea mai frumoasă cascadă din lume conform celor de la The World Geography

author
3 minutes, 28 seconds Read

În urma unui clasament a celor de la The World Geography, România este pe primul loc cu cascada Bigăr din judeţul Caras Severin. Din păcate locul este lăsat de izbelişte. De mai bine de 20 ani nu s-a făcut nimic pentru păstrarea sau măcar pentru promovarea ei. Eu una cel puţin până nu am văzut topul de la The World Geography nu am auzit niciodată de această cascadă.

Iată topul celor 8 cascade unice din întreaga lume:

9062836

1. Cascada Bigăr, România

Este una dintre cele mai frumoase cascade din această tară, unic este modul în care apa curge pe un muşchi. Cascada Bigăr se află la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator, chiar pe paralela 45 nord.

Rezervaţia reprezintă o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, lapiezuri, coline, ponoare, peşteri, avene, poienițe şi pajiști. Izbucul Bigăr este un izvor puternic (de unde termenul izbuc), alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei.

6656533

2. Cascada Eternal Flame, Statele Unite ale Americii

Eternal Flame Falls este o cascadă mică în Shale Creek Preserve. Aceasta este foarte dependentă de precipitaţii şi topirea zapezii. Acesta curge de obicei primăvara devreme sau după reprize lungi de ploaie. Atunci când fluxul este mare, apa se revarsă peste grotă, acoperind flacăra şi difuzează lumina ca un abajur.

Eternal Flame Falls este cu adevărat una dintre cascade cele mai unice în tară şi una dintre puţinele zone naturale rămase pe planeta noastră.

9648067

3. Cascada Asik – Asik, Filipine

Situată în Alamada, North Cotabato cascada Asik are 60 de metri. Se spune că apele de toamnă au puteri vindecătoare. De altfel, nu există nici un râu deasupra ei iar apa ţâşneşte pur şi simplu dintr-o stâncă, la marginea unui deal. O mare parte a falezei este acoperită cu ierburi asemănătoare perdelelor mari verzi. Apa curată şi proaspătă este atât de rece încât vizitatorii ar putea bea din ea.

4895088

4. Cascada Orizontală, Australia

Cascada Orizontala este un fenomen natural de pe coasta regiunii Kimberley din Australia de Vest. În ciuda numelui, aceasta este un flux de maree în mişcare rapidă prin intermediul a două chei înguste, strâns aliniate ale McLarty Range, situate în Talbot Bay. Direcţia fluxului se inversează la fiecare schimbare de maree.

7509263

5. Cascada de sânge, Antarctica

Cascada de sânge a fost descoperită în 1911. Iniţial s-a considerat că această culoare roşie vine de la alge, dar ulterior s-a dovedit datorându-se oxizilor de fier.

Apa sărată bogată în fier lasă o fisură mică, la gheţarul Taylor. Conţinutul de sare în apă este de 4 ori mai mare decât cea din ocean. De aceea, apa din toamnă nu îngheaţă chiar dacă temperatura este sub -10 ° C (14 ° F).

3646362

6. Cascada Svartifoss, Islanda

Svartifoss este o cascadă din Parcul Naţional Skaftafell în Islanda, fiind una dintre cele mai populare obiective turistice din parc. Acesta este înconjurată de coloane de lavă de culoare închisă, care au dat naştere numelui cascadei.

9634486

7. Cascada Baatara Gorge, Liban

Aceasta este situată în Tannourine, Liban. Cascada cade 255 de metri în Baatara Avenul, o peşteră de calcar situată pe Muntele Trail Liban. Descoperit în 1952 de către speologul francez Henri Coiffait, cascada şi prăpastia au fost complet cartografiate în anii 1980 de către Clubul Speo du Liban. Peştera este, de asemenea, cunoscută sub numele de „Peştera celor trei poduri”.

2085400

8. Cascada Hierve el Agua, Mexic

Hierve el Agua este un set de formaţiuni de rocă naturală în statul mexican Oaxaca, care arată ca o cascadă. Site-ul este format din două rafturi de rocă care se înaltă între cincizeci şi nouăzeci de metri.

Căderile sunt formate din cantităţi relativ mici de apă, care este suprasaturată cu carbonat de calciu şi vine la suprafaţă prin fisuri de pe munte. Apa are o temperatură de la 22° până la 27 ° C. Fluxul de apă de la izvor variază semnificativ între sezoanele ploioase şi cele uscate.

Similar Posts