Acest pod de sticlă va face legătura între două vârfuri din Alpii Elveţieni


Este primul pod din lume de acest gen şi probabil pentru iubitorii de sporturi extreme va fi un pas important în această direcţie. Podul uneşte vârfurile Glacier 3000 şi Scex Rouge, acestea fiind cele mai înalte vârfuri din Alpii Elveţieni.

Acest pod de sticlă va face legătura între două vârfuri din Alpii Elveţieni
Peak Walk, podul de sticlă, este construit la 2.956 metri altitudine, iar o prăpastie imensă, mai mare de 180 metri poate fi observată atunci când podul este traversat.

Podul va fi inaugurat în luna noiembrie a acestui an şi va fi deschis pe întreaga perioadă a anului. Podul va putea susţine 300 de persoane, însă pentru o mai mare siguranţă şi pentru a nu fi aglomerat, se vor permite accesul a unui număr de 150 persoane.

Acest pod de sticlă va face legătura între două vârfuri din Alpii Elveţieni

Pentru că vremea este rea, mai ales iarna, iar vânturile sunt extrem de puternice, podul a fost făcut să reziste la viteze ale vântului de până la 250 km/h.

Construcţia lui a întâmpinat greutăţi datorită vremii, cablurile de oţel care susţin podul au fost aduse abia în cursul acestei săptămâni.

Prin construirea acestui pod, elveţienii cred şi speră că turiştii vor veni în număr mult mai mare, cel puţin în perioada verii. Priveliştea este una de vis, se pot vedea Muntele Eiger şi vârful Mont Blanc, cel mai înalt din Europa de Vest.

Costul podului a fost estimat la 1,5 milioane de euro.

Aşa că, dacă eşti dornic de aventură cu siguranţă aceasta va fi o experienţă pe care nu o vei uita prea uşor.