A fost inaugurată tiroliana de la Canionul 7 scări, o tiroliana lungă de 2.1 kilometri

A fost inaugurată tiroliana de la Canionul 7 scări, o tiroliana lungă de 2.1 kilometri

author
2 minutes, 1 second Read

Canionul 7 scări este un loc de poveste în care priveliştea te răpeşte cu fiecare pas. Descrierea perfectă este dată de rupturi ale stâncilor prin care şi-au făcut loc 7 cascade.

A fost inaugurată tiroliana de la Canionul 7 scări, o tiroliana lungă de 2.1 kilometri

Canionul are o lungime de 160 metri şi o diferenţă între nivele de 58 metri fiind situat la o altitudine de 948 metri. Pe tot parcursul traseului, pe ambele părţi poţi admira calcarele bătrâne de pe roci. Străbaterea canionului se face printr-un sistem de scări şi pasarele, care au fost reabilitate în urmă cu un an.

Intrarea în Canion este taxată cu 10 lei de persoană.

Acum şi dumul de întoarcere este unul interesant şi totodată mult mai rapid datorită unei tiroliene care are o lungime totală de 2.1 kilometri şi care porneşte de la o atitudine de 995 metri. Astfel că senzaţia pe care o simţi pe parcursul traseului este una intensă.

„Traseul tirolienei este de 2,174 metri, porneşte de la baza canionului până la capătul drumului forestier Şipoaia. Diferenţa de nivel este de 300 de metri, pleacă de la altitudinea de 995 de metri şi ajunge la o altitudine de 680 de metri. Sistemul este compus din 21 de segmente, cel mai lung măsoară 307 metri, iar cel mai scurt 60 de metri, capacitatea de transport fiind de 60-70 de persoane. Copiii vor avea propriile segmente de tiroliană de 50 de metri, în apropierea cabanei de jos”, a declarat Popa Cristian, administratorul acestui obiectiv şi totodată şeful Serviciului Investiţii la Regia Pădurilor Săcele.

A fost inaugurată tiroliana de la Canionul 7 scări, o tiroliana lungă de 2.1 kilometri

Tarifele pentru o tură cu tiroliana sunt de: 50 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii, în aceste preţuri intrând şi echipamentul.

Pentru acest proiect s-au investit aproximativ 200.000 de lei, bani luaţi din bugetul Regiei Pădurilor Săcele.

După reabilitarea de anul trecut şi după această nouă amenajare, turiştii vin în număr mult mai mare pentru a se aventura şi pentru a vizita Canionul 7 Scări. Între 1 ianuarie şi 24 septembrie 2014, numărul turiştilor a fost de 42.000 şi cel mai probabil odată cu inaugurarea tirolienei numărul turiştilor va creşte în continuare.

De asemenea, dacă e să ne referim la siguranţa pe care o oferă acest traseu este cu mult mai bună fată de anul trecut, înainte să fie reabilitată. Acum siguranţa este de 100% şi te poţi bucura pe deplin de frumuseţea peisajului.

Sursa: News BV

Similar Posts