Ce gândești când te invită cineva la masă? Sau atunci când inviți tu pe cineva? Ceva de genul, OK, mergem să mâncăm, ce-i așa mare lucru? Ce reguli să respect? Cum adică nu știu EU să mănânc frumos? Un cuțit și o furculiță am ținut în mână în fiecare zi, ce e așa mare lucru?
Nu, nu gândești bine dacă o faci așa. Trebuie să te gândești la o etichetă, la o ținută atunci când iei masa, și mai ales dacă acest lucru se petrece într-un restaurant select. Este o chestiune de principiu, trebuie să respecți bunele maniere, respectul se arată, și așa mai departe.
Sunt convins că ceea ce îți arăt mai jos, îți este ceva străin ție. Sunt convins că faci aceste greșeli în timp ce iei masa, și nici măcar nu-ți dai seama.
De exemplu, știai că…
1. Poziționarea tacâmurilor reprezintă un semn pentru chelner?
2. Frecarea bețișoarelor împreună este nepoliticoasă? Este un semn că restaurantul este unul de calitate îndoielnică sau ustensilele lor sunt ieftine
3. Așezarea bețișoarelor peste bol reprezintă o încălcare a etichetei de bună purtare?
4. Așezarea bețișoarelor în poziție verticală în bolul cu orez, se consideră o jertfă pentru cei decedați?
5. Există un mod corect de a pune tacâmurile pe farfurie? După ce ai folosit cuțitul, acesta nu mai trebuie așezat pe masă
6. Dacă ți se cere sarea sau piperul, acestea trebuie date întotdeauna împreună?
7. Acesta este modul informal de aranjare?
8. Acesta este modul formal de aranjare?
Și acum recunoaște: câte știai din acestea?