Usturoiul poate fi un ajutor de nădejde în lupta cu cancerul. Iată cum trebuie acesta consumat!

Usturoiul poate fi un ajutor de nădejde în lupta cu cancerul. Iată cum trebuie acesta consumat!

author
1 minute, 14 seconds Read

Cancerul este o boală înfricoșătoare pe care nimeni nu vrea să o aibă. Mulți oameni mor din cauza acestei boli în fiecare an, chiar dacă au primit tratamentul necesar. Chimioterapia ucide celulele canceroase, dar în acelaşi timp ucide şi celulele bune.Usturoiul poate fi un ajutor de nădejde în lupta cu cancerul. Iată cum trebuie acesta consumat!

Photo credit: Foter / CC BY-SA

Noi studii au constatat că există compuși în usturoi, care produc o reacţie de oxigen în interiorul celulelor canceroase. Acest lucru poate activa moartea în cascadă a celulelor canceroase şi blocarea căilor de dezvoltare a tumorii.

Puterile ascunse usturoiului

De-a lungul istoriei usturoiul a fost folosit pentru proprietăţile sale medicinale. Există dovezi convingătoare care arată că un consum de usturoi poate ajuta la scăderea riscului apariției cancerului de colon, de sân, de esofag, pulmonar, uterin sau de piele.

Cercetătorii de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din Jiangsu au susținut că există o asociere între consumul de usturoi crud şi cancerul pulmonar, afirmând că usturoiul poate fi de fapt un agent de prevenire împotriva cancerului pulmonar.

Acest studiu arată că adulții care au mâncat usturoi crud de cel puțin două ori pe săptămână au avut o şansă mult mai mică de a face cancer pulmonar. Cercetătorii au stabilit că acesta a redus riscul de apariție a cancerului cu 44%.

Consumă usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână pentru a ţine cancerul la distanţă!

Similar Posts