Un sfert dintre copii renunță la școală din cauza săraciei

Un sfert dintre copii renunță la școală din cauza săraciei

author
1 minute, 48 seconds Read

World Vision este o organizație creștină, care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, de dezvoltare comunitară și advocacy punând în centrul activității bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile rurale, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Inspirați de valori creștine, World Vision lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

9379973

Organizația consideră că toți copiii trebuie să știe să citească și să scrie funcțional până la vârsta de 11 ani și, de asemenea, să fie capabili să judece și să se protejeze. De aceea programele lor de educație stimulează interesul copiilor pentru studiu.
Doar 40% dintre elevii de 10-11 ani pot citi cursiv și fără greșeli și numai 50% dintre ei pot întelege ceea ce citesc.

Un sfert dintre copii renunță la școală din cauza săraciei și a rezultatelor proaste la învățătură. 70% din populația de la țară trăiește în sărăcie, iar dintre aceștia 282.000 sunt copii.

O carte costă 15 lei, o masă caldă doar 8. Poate părea puțin, dar aceștia sunt bani pe care familiile sărace nu îi au.

Potrivit studiului World Vision România, 1 din 8 copii adoarme uneori sau întotdeauna flămând, iar 1 din 5 copii cu vârsta până în cinci ani nu a fost la medic în ultimul an.
De asemenea, 1 din 5 copii munceşte înainte sau după şcoală, în timp ce 1 din 8 copii lipseşte de la şcoală pentru a munci în gospodărie.

Iar când merg la școală, același studiu mai arată că timpul mediu pe care îl parcurge un elev român este de 35 de minute. De altfel, o cincime dintre copii merge pe jos mai mult de oră până la şcoală.
În privința obiceiurilor nesănătoase, 1 din 13 copii între 12-18 ani a fumat cel puţin o dată, iar 1 din 5 a consumat cel puţin o dată băuturi alcoolice.

Dacă vrei să-i sprijini pe acești copii, mai multe detalii poți afla AICI.

Similar Posts