Un experiment ce demonstrează cum reacţionează oamenii la o situaţie de viaţă şi de moarte. Reacţiile sunt unele neaşteptate.

Un experiment ce demonstrează cum reacţionează oamenii la o situaţie de viaţă şi de moarte. Reacţiile sunt unele neaşteptate.

author
1 minute, 18 seconds Read

În urma unui experiment realizat de un bărbat din Franţa, au ieşit la iveală reacţiile diferite ale oamenilor atunci când cineva este la pământ şi cere ajutor.

1130180

Rezultatele sunt uimitoare!

Ne arată cât de mult contează aspectul exterior al unui om în opinia celor ce ne înconjoară.

În acest experiment este prezentat un bărbat care cade la pământ în faţă trecătorilor cerând ajutor.

În prima fază este îmbrăcat decent, purtând o căciulă pe cap. Toată lumea se uită la el dar nimeni nu îndrăzneşte să îi pună o întrebare sau să îl ajute.

Precizez că zona este una aglomerată, singura care se opreşte este o bătrână, se uită câteva secunde şi îşi continuă liniştită drumul.

La mijlocul filmuleţului este prezentat un caz care a avut loc în anul 2008 într-un spital, unde o femeie şi-a pierdut viaţa din cauza indiferenţei.

În a doua parte a experimentului, aceeaşi persoană, îmbrăcată de data asta într-un costum modern, în acelaşi loc, se prăbuşeşte la pământ iar lucrurile se schimbă radical. Toată lumea îi sare imediat în ajutor.

Acum ceva timp m-am accidentat destul de rău cu bicicleta, norocul meu a fost că imediat mi-au sărit în ajutor trecătorii, dar oare dacă aş fi arătat altfel, ce se întâmpla cu mine?

Morala: Aveţi grijă cum vă îmbrăcaţi, lumea nu se va schimba prea curând.

Similar Posts