marți, iulie 5, 2022

Japonezii sunt cei mai longevivi oameni de pe planetă. Iată și de ce

Date:

Share:

Secretul se învârte în jurul câtorva reguli de bază, care previn unele afecţiuni mai grave ale organismului. În ultimul timp japonezii au stârnit interesul oamenilor de ştiinţă, care încearcă din răsputeri să afle secretul longevităţii acestora. Media de viaţă a locuitorilor este de 82 de ani, în Europa fiind doar de 80 ani.

Japonezii sunt cei mai longevivi oameni de pe planetă. Iată și de ce

În urma unor evaluări, specialiştii au constatat următoarele:

Deserturile dăunează – În loc să consume preparate dulci locuitorii Japoniei preferă să bea un ceai verde. Aceştia nu consumă mai mult de 48g de zahăr zilnic.

Algele sunt recomandate în detrimentul salatelor. Algele sunt bogate în alginat de sodiu, un compus care împiedică absorbţia grăsimii în organism.

Nu mânca nici prea mult dar nici prea puţin, pe acest principiu merg japonezii. Preferabil este să pleci de la masă atunci când simţi că eşti plin în proporţie de 80%. Asta pentru că, există o întârziere între instalarea saţietăţii şi semnalul pe care îl trimite creierul stomacului privind această stare.

Consumul de sushi este la ordinea zilei în dieta culturii japoneze. Consumul de peşte este foarte ridicat, până la 100 g zilnic. Sushi este o sursă importantă de Omega 3.

Japonezii merg mai mult pe jos deoarece maşina este mult prea costisitoare pentru ei.
“Unul dintre cele mai mari secrete ale stilului de viaţă japonez este mersul pe jos (…) Oamenii merg, în medie, două trei ore pe zi”, a precizat Naomi Moriyama, unul dintre specialişti în nutriţie.

Artele marţiale Tai Chi sunt practicate în Japonia în fiecare zi. Acestea combină respiraţia profundă cu mişcările lente. Datorită acestui fapt este considerată o formă ideală de mişcare, în special pentru persoanele în vârstă.

Aceste exerciţii sunt excelente deoarece îmbunătăţesc echilibrul şi mobilitatea şi de asemenea reduc stresul.

Consumul de murături este necesar organismului deoarece este o sursă esenţială de bacterii, acestea fiind bune pentru sănătatea intestinului.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img