Japonezii sunt cei mai longevivi oameni de pe planetă. Iată și de ce

Japonezii sunt cei mai longevivi oameni de pe planetă. Iată și de ce

author
1 minute, 41 seconds Read

Secretul se învârte în jurul câtorva reguli de bază, care previn unele afecţiuni mai grave ale organismului. În ultimul timp japonezii au stârnit interesul oamenilor de ştiinţă, care încearcă din răsputeri să afle secretul longevităţii acestora. Media de viaţă a locuitorilor este de 82 de ani, în Europa fiind doar de 80 ani.

Japonezii sunt cei mai longevivi oameni de pe planetă. Iată și de ce

În urma unor evaluări, specialiştii au constatat următoarele:

Deserturile dăunează – În loc să consume preparate dulci locuitorii Japoniei preferă să bea un ceai verde. Aceştia nu consumă mai mult de 48g de zahăr zilnic.

Algele sunt recomandate în detrimentul salatelor. Algele sunt bogate în alginat de sodiu, un compus care împiedică absorbţia grăsimii în organism.

Nu mânca nici prea mult dar nici prea puţin, pe acest principiu merg japonezii. Preferabil este să pleci de la masă atunci când simţi că eşti plin în proporţie de 80%. Asta pentru că, există o întârziere între instalarea saţietăţii şi semnalul pe care îl trimite creierul stomacului privind această stare.

Consumul de sushi este la ordinea zilei în dieta culturii japoneze. Consumul de peşte este foarte ridicat, până la 100 g zilnic. Sushi este o sursă importantă de Omega 3.

Japonezii merg mai mult pe jos deoarece maşina este mult prea costisitoare pentru ei.
“Unul dintre cele mai mari secrete ale stilului de viaţă japonez este mersul pe jos (…) Oamenii merg, în medie, două trei ore pe zi”, a precizat Naomi Moriyama, unul dintre specialişti în nutriţie.

Artele marţiale Tai Chi sunt practicate în Japonia în fiecare zi. Acestea combină respiraţia profundă cu mişcările lente. Datorită acestui fapt este considerată o formă ideală de mişcare, în special pentru persoanele în vârstă.

Aceste exerciţii sunt excelente deoarece îmbunătăţesc echilibrul şi mobilitatea şi de asemenea reduc stresul.

Consumul de murături este necesar organismului deoarece este o sursă esenţială de bacterii, acestea fiind bune pentru sănătatea intestinului.

Similar Posts