Un acoperis sigur inseamna o casa fara probleme

Un acoperis sigur inseamna o casa fara probleme

author
4 minutes, 32 seconds Read

De-a lungul timpului, oamenii si-au acoperit casele cu ce au avut la indemana. Acest lucru se poate observa foarte bine la Muzeul Satului, loc in care exista acoperisuri din lemn sau din stuf. Se spune ca stuful se asaza la un moment dat asa de bine, incat ploaia nu mai trece prin el, dar daca nu este tratat corespunzator o intreaga fauna isi face cuib in el. O alta solutie de acoperis a reprezentat-o sindrila. Rustica, naturala, s-a dovedit si ea ineficienta fiindca necesita inlocuire repatata. Lemnul se ingaurea de cate ori cadeau bucati mari de gheata cu viteza din cer, dar si din cauza cariilor, a soarelui, a umezelii.

Nici tigla nu a fost mai buna, ba chiar ere mai riscanta din multe privinte. Tigla clasica se prindea cu sarma, iar sarma se putea rupe sau rugini. Un vant mai puternic putea sa arunce tiglele de pe casa, iar acestea sa cada in capul trecatorilor si sa ii raneasca grav.

De asemenea, o tigla sparta in acoperis si neobservata la timp genera un adevarat dezastru. Podul casei se umplea de apa in timpul ploilor torentiale, iar apa infiltrata in tavan ar fi umplut peretii de mucegai. Igrasia instalata in locuinta insemna miros oribil, stare de inconfort, aparitia unor ciuperci ale lemnului in casa. Au fost oameni care nu au avut alta scapare si au daramat casa respectiva, fiind nevoiti sa contruiasca alta mai la distanta de prima. Lemnele din prima casa au fost arse.

Cand a aparut tabla si oamenii si-au dat seama de calitatile ei au rasuflat usurati. O tabla groasa nu mai poate fi ciuruita de grindina, nici mancata de rugina. Un acoperis sigur garanteaza o casa sanatoasa, de aceea oricat ar fi de scumpa tabla neagra 3mm, cel care isi iubeste locuinta si a facut-o cu mari renuntari investeste intr-un acoperis 100% sigur.

Nu se poate sa faca o familie un imprumut pe 30 de ani, sa se chinuiasca atat de mult si sa nu puna o tabla groasa pe casa. Tabla este ideala, fiindca in prezent au aparut fel si fel de substante care o protejeaza de rugina si de umezeala ca si de razele soarelui. Acoperisul suporta temperaturi extreme: vara de 35-40 de grade Celsius care in realitate sunt mai mari, fiindca suprafetele metalice sub incidenta soarelui devin adevarate cuptoare.

Experientele recente demonsteaza acest lucru. Au fost oameni care au prajit oua sau au copt pizza congelata pe caroseria masinii lasate in soare.

In mod normal, o tabla subtire, din material slab, ar ceda la o asemenea temperatura. Iarna, in schimb, temperaturile scad mult sub 0 grade, dar tabla cea groasa rezista.

Tabla neagra striata 8 mm x 1500 x 6000 este foarte grea si scumpa, dar fiind antiderapanta este utilizata in constructii navale, automobile, tractoare, transport feroviar, constructii industriale si diverse constructii metalice.

Acest tip de tabla poate inlocui cu succes pavajul din gresie de exterior, in special in spatii acoperite,  fiindca pe suprafata acestuia nimeni nu aluneca, nici nu se sparge la diverse socuri, nici nu rugineste, fiind un pavaj trainic.

Daca nu ar avea striatiile si nu ar fi asa de grea, aceasta tabla ar merge si pe acoperis. Striatiile insa ar impiedica zapada sa alunece si greutatea acoperisului s-ar dubla si ar ceda.

Din aceasta tabla se poate face un ponton, un pod peste un rau, scari in zone cu trafic greu. In acest magazin se gaseste si acest tip de tabla special.

Tabla de otel zincata (LBZ) sau tabla galvanizata este ideala pentru acoperisuri. Ea se recomanda prin rezistanta iesita din comun la intemperii, prin greutatea relativ usoara si prin faptul ca prin forma ei faciliteaza alunecarea zapezii de pe casa. O alta calitate a acestui produs este pretul relativ mic. Producatorul garanteaza o rezistenta de 40-50 de ani pentru acest produs, prin urmare un acoperis din tabla de otel zincata rezista o jumatate de secol fara reparatii sau inlocuiri.

Cine are nevoie de teava zincata, de tabla de diferite dimensiuni, de produse prafoase le gaseste pe site-ul acestui magazin care asigura livrarea la adresa indicata si solicita validarea comenzii telefonic.

Caramida rezistenta, sarma, plase de gard pot fi comandate de la domiciliu si sunt livrate prompt tot la domiciliu. Uneori constructorii au nevoie de anumite produse, iar acest furnizor le pune la dispozitie. Cum este oare posibil ca acest magazin sa aiba in stoc tabla pentru constructii civile si tabla pentru constructii industriale, tevi din otel de diferite forme si dimensiuni?

Diversitatea si calitatea marfurilor se explica prin faptul ca anii de experienta isi spun cuvantul si ca acest magazin doreste sa colaboreze cu cat mai multi clienti.

De doua decenii acest magazin livreaza materiale de constructii metalice (cu precadere) la adresele indicate de cumparatori si datorita lor se inalta case asa de mandre, spitale, scoli si gradinite.

Metalul patrunde din ce in ce mai mult in conctructii, inlocuind lemnul si acest lucru nu poate decat sa ii bucure atat pe beneficiari, cat si pe ecologisti.

O grinda din otel are viata lunga, mult mai lunga decat una din lemn si pe suprafata ei nu pot sa apara ciuperci, mucegaiuri sau acarieni.

Magazinul este deschis tot timpul, prin urmare, potentialii clienti pot intra sa se informeze, iar pe site pot citi si evaluarile clientilor.

Comenzile se plaseaza la ore rezonabile pentru ca este necesara confirmarea telefonica.

Acest magazin care de 20 de ani furnizeaza materiale de constructie de calitate premium a contribuit decisiv la modernizarea cartierelor si la sporirea confortului din case.

 

 

Similar Posts