Unele dintre cele mai bizare sporturi din lume

Unele dintre cele mai bizare sporturi din lume

author
3 minutes, 12 seconds Read

Dacă toţi cunoaştem fotbalul, gimnastica, tenisul, patinajul şi multe alte sporturi, există şi câteva sporturi mai bizare, pe care nu le vom întâlni la Jocurile Olimpice, dar care se practică cu regularitate în unele regiuni.

6943864

Cursele cu patul

Echipele pentru acest joc sunt formate din 5 sau 7 participanţi. Unul dintre ei se află în pat iar ceilalţi îl împing cu putere şi viteză. Cine ajunge primul la destinaţie este desemnat câştigător. Acestea se desfăşoară în Marea Britanie.

8705429

Cursele cu porumbei

Porumbeii sunt antrenaţi astfel încât să parcurgă un traseu prestabilit într-un timp record. Timpul de parcurgere a distanţei este măsurat iar cel mai scurt dintre ele stabileşte câştigătorul.

2660986

Schi nautic în picioarele goale

Acest sport a luat naştere în Florida, în anul 1947, după ce Dick Pope Jr. a schiat pe apă în picioarele goale. După câţiva ani s-au organizat astfel de competiţii. Cum oamenii sunt inventivi, sportul a căpătat şi alte forme cum ar fi: start cu pornire în săritura de pe ski-jet, sau pornire de pe plajă.

8954988

Hochei subacvatic

Chiar dacă a luat naştere în Marea Britanie în 1954 acum se practică în mai multe ţări cum ar fi: Noua Zeelandă, Australia sau Africa de Sud. Meciul poate fi urmărit din tribune, în care sunt instalate mari ecrane cu ceea ce se întâmplă sub apă.

La fel ca şi bine cunoscutul hochei pe gheaţă, acest sport e format din 2 echipe, care manevrează un puc. Diferenţă o face faptul că acesta e jucat pe fundul mării!

7138656

Skysurfing

Cu aceleaşi mişcări acrobatice ca şi surfingul, skysurfingul diferă în materie de dificultate şi placă. Astfel că placa în acest caz este mai mică faţă de cea de surfing şi mai mare decât cea de skateboard. Dacă ne referim la dificultate, deşi pare uşor de realizat, skysurfingul necesită, de fapt, ore de antrenament pentru a stăpânii tehnicile de păstrare a echilibrului şi a poziţiei drepte.

5908859

Dihorul din pantaloni

Acesta probabil este cel mai excentric sport din listă. Acest sport presupune să păstrezi cât mai mult timp lângă corp un dihor. Câştigătorul este cel care reuşeşte să ţină dihorul sub haine cel mai mult timp. Sportul a fost inventat cu mai bine de 40 de ani în urmă, iar recordul mondial este de 5 ore şi 26 minute.

8524306

Cubul lui Rubik-viteza

Cu toţii ne-am jucat cu un astfel de cub. Printr-o succesiune de mişcări cubul trebuie să aibă fiecare față de câte o culoare. Recordul de rezolvare a unui astfel de cub este de 7.08 secunde, realizat de către cehul Erik Akkersdijk în 2008.

4712490

Mâncatul-viteză

Mâncatul viteză nu este chiar aşa o noutate dar totuşi este un sport ciudat şi nu prea sănătos. După cum îi spune şi titlul se mănâncă o cantitate mare de mâncare într-un timp scurt. Persoana care finalizează cel mai repede cantitatea stabilită de mâncare este cel câştigător. Cel mai mult este practicat în Japonia şi SUA.

8220283

Tunderea gazonului

Cine s-ar fi putut gândi că şi acesta poate să fie un sport. În prezent se organizează diferite concursuri între oameni care tund un gazon. Fie că se folosesc maşini de tuns iarbă fie că se folosesc utilaje mai puţin performante, manevrate cu mâna, acest sport aduce mult entuziasm în rundul persoanelor de toate vârstele.

Aruncatul piticilor

Se practică adesea în baruri, bineînţeles este făcut ascuns de ochii ofiţerilor deoarece nu este un sport permis încă. Cu toate acestea este un sport foarte popular. Piticii poartă costum de protecţie şi sunt aruncaţi în pereţi sau pe saltele.

Similar Posts