Tu ştii să citeşti etichetele de pe fructe? Află de la noi ce înseamnă cifrele de pe ele

Poate că aţi observat în supermarketuri etichetele aplicate pe fructe care pe lângă logo-ul colorat al fermei de unde provin şi ţara de origine mai au şi un şir lung de cifre. Ei bine acele cifre pot să îţi dezvăluie multe despre modul în care au fost cultivate fructele şi despre cât de sănătoase sunt.

Tu ştii să citeşti etichetele de pe fructe? Află de la noi ce înseamnă cifrele de pe ele

Dacă codul de pe etichetă este format din patru cifre şi începe cu cifra 3 sau 4 aceast lucru înseamnă ca fructele au fost cultivate pe principiul creşterii intensive. Sau mai pe înţelesul tuturor, tehnologiile agricole au fost folosite la maximum în procesul creşterii şi cultivării acestor fructe pentru a obţine în timp cât mai scurt o recoltă cât mai bogată. Aceasta înseamnă inclusiv o folosire excesivă a îngrăşămintelor şi a pesticidelor .

Dacă eticheta are un cod de cinci cifre şi începe cu cifra 9 atunci fructele sunt sigure pentru a fi consumate. Fructele acestea au fost crescute în mod tradiţional, iar un astfel de produs poate fi trecut în rândul celor organice, sigure pentru a fi consumate.

O etichetă care conţine un cod de cinci cifre care încep cu 8 trebuie să fie un semn de avertizare. Aceste fructe sunt modificate genetic aşa că cel mai bine ar fi să le evitaţi.