„Cafenelele morţii” sunt din ce în ce mai răspândite în Occident. Tu ai merge într-o astfel de cafenea?

Un nume straniu care defineşte ceea ce se discută cel mai mult în aceste cafenele. Chiar dacă pare puţin deplasat, oamenii se întâlnesc în aceste cafenele şi discută despre moarte. Discuţia se face într-o atmosferă veselă şi pozitivă, motiv pentru care aceste cafenele sunt din ce în ce mai apreciate.

„Cafenelele morţii” sunt din ce în ce mai răspândite în Occident. Tu ai merge într-o astfel de cafenea?

Cafenelele sunt creaţia unui sociolog elveţian, şi au fost făcute pentru a oferi oamenilor prilejul de a se aduna şi a discuta despre moarte.

În aceste cafenea au avut loc aproximativ 1400 de întâlniri, organizate în 26 de ţări, avand acum dedicat şi un website.

Scopul acestor întâlniri este de a face oamenii îndureraţi să se simtă mai bine şi mai confortabili atunci când poartă o conversaţie legată de moarte naturală sau sinucidere. În aceste localuri se mai vorbeşte şi despre felul în care ar dori să fie păstraţi în amintire de ceilalţi, despre modul în care şi-ar dori să moară şi nu în ultimul rând despre ceea ce urmează să se întâmple după moarte.

După părerea specialiştilor aceste întâlniri au loc, în special, datorită schimbărilor care au loc în societate.

Acum tot mai puţini oameni se ghidează după principii religioase. Frica de moarte poate duce la dorinţa de singurătate lucru ce poate duce, de cele mai multe ori, la demenţă.

Datorită acestor întâlniri frica de moarte scade şi în acelaşi timp pot conduce la găsirea unor noi moduri de a privi aceste chestiuni dificile.