Ora la care ne trezim dimineaţa este foartă importantă pentru a ne simţi în formă toată ziua. Problema este că de regulă ne trezim somnoroşi, nervoşi şi fără niciun chef. Pentru a evita o astfel de stare, ar trebui să ne calculăm cu atenţie ora la care mergem la somn în funcţie de ora la care ne trezim. Somnul va fi mult mai odihnitor şi vom respecta ciclu de somn. Un ciclu de somn durează circa 1.5 ore, iar pentru a se odihni pe deplin omul are nevoie de un somn de 5 cicluri.
Priviţi tabelul de mai jos şi analizaţi-l pentru a vedea ora corectă la care trebuie să mergeţi la somn.
Dormiţi mereu în acelaşi loc, însă aveţi grijă să nu lucraţi în camera în care dormiţi. Nu uitaţi! Dormitorul este obligatoriu doar loc de odihnă!
Chiar dacă dormiţi rău noaptea, nu va recomandăm sa dormiţi ziua decât ca excepţie, în caz de epuizare puternică, pentru un somn de cel mult 45 de minute.
Limitaţi-vă timpul petrecut seara înaintea calculatorului, televizorului sau tabletei pentru a avea un somn sănătos. Lumina degajată de aceste dispozitive influenţează negativ activitatea creierului şi îl face să nu adoarmă într-un tempou normal.
Dacă îţi placă să mănânci ceva înainte de culcare, poţi să faci asta fără nicio grijă. Ai grijă însă să nu mănânci cu cel puţin 2 ore înainte de somn. Mâncarea este un antidepresiv perfect, iar ideea cea mai inspirată pentru o astfel de mâncare este o cană de lapte sau chefir.