Tu ştii ce înseamnă cu adevărat numărul 666?

Tu ştii ce înseamnă cu adevărat numărul 666?

author
2 minutes, 14 seconds Read

Numărului 666 i-au fost atribuite în credinţă populară, încă din cele mai vechi timpuri, semnificaţii precum aceea că l-ar desemna pe Diavol sau Satana. În Noul Testament numărul 666 este „Numărul Fiarei” sau „Numărul Antihristului „.
Tu ştii ce înseamnă cu adevărat numărul 666?

Însă ce face acest număr să fie atât de special încât oamenii au ajuns să se teamă de el?

Potrivit matematicienilor, în esenţa lui numărul 666 nu are nicio semnificaţie specială, dar dacă facem o introspecţie în istorie ne-ar putea releva amănunte interesante legate de modul în care a fost scrisă Biblia. Numărul este utilizat foarte des în Apocalipsă şi este folosit ca un cod secret pentru a desemna numele unei persoane.

Cartea Apocalipsei a fost redactată iniţial în limba greacă veche, ceea ce face că în textele redactate în această limbă, numerele să fie scrise sub forma literelor.

Pentru un număr mic, primele litere ale alfabetului grecesc, alfa, beta şi gama, sunt echivalentele cifrelor arabe 1, 2 şi 3. Apoi, la fel ca şi în cazul cifrelor romane, atunci când sunt formate numere mari, cum ar fi 100, 1.000 sau 1.000.000, acestea sunt reprezentate prin propria lor combinaţie specială de litere. ,,Acest lucru înseamnă că fiecare cuvânt are o valoare numerică”, menţionează prezentatorul clipului.

Apoi în capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este menţionată următoarea frază: ,,Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om. Numărul lui este 666″.

Prin urmare, ce se întâmplă dacă ,,traducem” numărul 666 folosind alfabetul grecesc?

Având în vedere ura populaţiei iudaice împotriva Imperiului Roman şi, în special, împotriva unuia dintre liderii săi, împăratul Nero, considerat a fi un om deosebit de rău, mulţi istorici au căutat referinţe în textul biblic pentru a studia trecutul omenirii.

Studiind textul original, se observă clar că, în acest pasaj, ,,literele” 666 sunt, de fapt, scrise în ebraică. Dacă vom traduce semnificaţia acestora, vom afla că ele se citesc ,,Neron Kesar”, adică ,,Nero Caesar” sau împăratul roman Nero.

,,La acea vreme, nimeni nu se încumeta să menţioneze într-o carte:Nero este sursa tuturor nenorocirilor”, menţionează Pete în videoclipul postat pe YouTube.

Aşa se face că această cifră, 666, este o menţionare codată a numelui lui Nero, tiranul acelor zile.

Faptul că 666 nu are nici un fel de proprietăţi matematice remarcabile nu este în totalitate adevărat, deoarece ea poate fi descrisă şi sub formă de număr triunghiular.

Priviţi şi clipul de mai jos pentru a afla mai multe detalii interesante despre acest misterios număr.

Sursa: Descopera.ro

Similar Posts