Dacă v-am povestit într-un articol anterior despre cât de nocive sunt ţigările, acum vă prezint o cale mai uşoară de a renunţa la ele.
În urma unui studiu realizat de către cercetătorii de la la University College London, s-a demonstrat că fumătorii înrăiţi se pot lăsa mult mai uşor de fumat dacă folosesc ţigara electronică ca şi ajutor.
Acest studiu a fost efectuat pe un eşantion de 6000 fumători. În urma răspunsurilor s-a descoperit că 20% din fumători au reuşit să renunţe la fumat cu ajutorul tigărilor electronice.
În urma studiului cercetătorii s-au declarat surprinşi şi oarecum mulţumiţi de rolul ţigărilor electronice în renunţarea fumătorilor la acest viciu.
De asemenea numărul persoanelor care folosesc ţigara electronică a crescut cu 15% în ultimul an. Această ţigară dă aceeaşi senzaţie ca şi fumatul doar că ceea ce se inhalează este un vapor care conţine o concentraţie relativ mică de nicotină.
„Ţigările electronice ar putea îmbunătăţi în mod substanţial sănătatea publică datorită atracţiei demonstrate în rândul publicului şi prin beneficiile majore pentru sănătate asociate încetării fumatului” relatează profesorul Robert West, unul dintre cei mai mari experţi din Marea Britanie din acest domeniu.
„Numărul fumătorilor din Anglia scade, numărul celor ce se lasă de fumat creşte, iar numărul celor ce nu au fumat niciodată și folosesc ţigări electronice este extrem de mic”, declară profesorul Robert West.
Cu toate acestea nu toată lumea are încredere îi ea, considerând că acestea conţin substanţe mai toxice în comparaţie cu ţigara propriu zisă, ba chiar mai mult, în unele ţări accesul acestora este interzisă.
Chiar dacă în momentul de faţă se consideră că ţigările electronice sunt mai puţin riscante faţă de ţigările propriu zise, pentru a anula orice fel de îndoială asupra toxicităţii acestora, se fac tot felul de analize.
„Ţigările electronice nu sunt lipsite de riscuri, dar au un risc pentru sănătate mai mic decât fumatul tutunului şi ar putea totodată să ajute oamenii care vor să se lase de fumat”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătăţii.