Este cafeaua un rău necesar? Putem să trăim fără ea?

Este cafeaua un rău necesar? Putem să trăim fără ea?

author
1 minute, 12 seconds Read

În timp ce beneficiile pentru sănătate ale cofeinei sunt constante în dezbateri, profesori de la Universitatea din Washington, de la Universitatea din Arizona și de la Universitatea din Carolina de Nord, au descoperit un nou argument în favoarea consumului de cofeină. Potrivit cercetărilor lor, publicate în Jurnalul de Psihologie Aplicată, cofeină poate ajuta angajații să reziste presiunii de a face lucruri lipsite de etică la locul de muncă.

Este cafeaua un rău necesar? Putem să trăim fără ea?

Din păcate pentru majoritatea din noi, privarea de somn este din ce în ce mai frecventă, și pentru a realiza acest lucru consumul cofeinei este un stimulent. Conform aceluiași studio realizat de către profesorii de la prestigioasele Universități, privarea de somn, poate duce la creșterea comportamentului lipsit de etică.

Când ești lipsit de somn la locul de muncă e mult mai ușor pentru a trece peste anumite probleme pe care șefii tăi ți le pun în cârcă, și pentru a face lucruri uneori lipsite de etică, deoarece să te împotrivești la astfel de lucruri și să opui rezistentă necesită un anumit grad de efort de care tu nu mai ești capabil, explică David Welsh, profesor al Universității din Washington, într-o prelegere. Cu toate acestea am constatat că în unele cazuri cofeină poate din contră să asigure o anumită energie necesară pentru a rezista la un comportament lipsit de etică.

Tu câtă cafea consumi la locul de muncă?

Similar Posts