În scurt timp tichetele de masă vor fi înlocuite cu carduri preplătite

În scurt timp tichetele de masă vor fi înlocuite cu carduri preplătite

author
1 minute, 29 seconds Read

Proiectul prin care tichetele de masă vor fi digitalizate a fost deja demarat şi în scurt timp acestea se vor transforma în carduri preplătite.

În scurt timp tichetele de masă vor fi înlocuite cu carduri preplătite

„Este o evoluţie importantă nu numai pentru companiile emitente de tichete de masă – care nu vor mai tipări tichetele şi vor scăpa de o mulţime de probleme logistice legate de producţia şi distribuţia acestora – ci şi pentru comercianţi. O plată cu un card durează considerabil mai puţin decât una care implică tichete de masă, sumele se pot valorifica integral, fără rotunjiri în sus sau în jos cum se întâmpla când aveai tichete de valoare fixă, rulajul la casele de marcat va fi mai mare, oferind totodată costuri mai mici pentru toţi partenerii implicaţi precum şi un control mult mai bun pentru utilizatori şi Ministerul Finanţelor Publice”, declară Cosmin Vladimirescu, general manager pentru România al MasterCard.

Această schimbare va implica costuri care, cel mai probabil, vor fi suportate de către deţinătorii tichetelor de masă.

Momentan pe piaţa muncii din România aproximativ 2 milioane de angajaţi primesc lunar tichete de masă, în valoare de 9.35 lei. Vestea bună pentru cei care au dreptul la tichete de masă este că, odată cu această schimbare vor putea cheltui ce sumă vor fără să fie restricţionaţi de suma unui tichet de masă. De asemenea, dacă până acum, legea interzicea folosirea a mai mult de două tichete pe zi acum nu există nici un fel de restricţii de acest gen.

Cel mai mult de suferit o vor avea însă magazinele mici care nu au plată cu cardul, motiv pentru care consumatorul nu va putea cumpăra cu tichete de masă.

Sursă: Realitatea.NET

Similar Posts