Studiu: Ciocolata este mai bună pentru creier decât exerciţiile

Studiu: Ciocolata este mai bună pentru creier decât exerciţiile

author
1 minute, 36 seconds Read

Când vine vorba de exerciţii fizice știm cu toții că sunt importante pentru pentru corpul nostru, dar s-a ajuns la concluzia că acestea nu sunt întotdeauna bune pentru creier.

Studiu: Ciocolata este mai bună pentru creier decât exerciţiile

Conform studiului realizat de cercetătorii de la NYU şi Universitatea Columbia, pudra de cacao îmbunătăţeşte fluxul de sânge într-o zonă a creierului care este responsabilă pentru memorie.

Această zonă a creierului este de fapt hipocampul. Jumătate din persoanele participante la acest studiu au consumat o cantitate mică de flavanols, iar cealaltă jumătate au primit o doză mai mare. Aceste doze au fost luate timp trei luni. La încheierea studiului, s-a constatat că acei participanți care au primit o doză mai mare a avut o creștere a memoriei faţă de persoanele care au luat doză mai mică.

Îngrijorarea cu privire la acest studiu

În timp ce toată lumea vrea cu adevărat ca acest studiu să fie adevărat, pentru a putea consuma cât mai multă ciocolată, există şi unele preocupări cu privire la acest studiu. Ciocolata conţine o cantitate mică de flavanols, motiv pentru care ar trebui consumată multă ciocolată.

Participanții la studiu au mâncat un produs care a fost special pregătit și care a avut aproximativ un gram de flavanols, comparativ 100 cu mg de flavanols conținute într-o sută de grame de pudră de cacao.

Astfel că, dacă consumăm o cantitate mare de ciocolată probabil că, memoria va fi îmbunătăţită, însă pentru celelalte organe nu va fi un lucru prea bun.

Au existat şi alte studii efectuate cu privire la consumul de ciocolată şi s-a descoperit că un consum redus de ciocolată în fiecare zi ar putea reduce riscul de boli de inimă.

La fel ca şi în alte alimente cel mai bine este ca această delicatesă, preferată de mulţi dintre noi să fie consumată cu măsură.

Similar Posts