Tu știi care sunt beneficiile rozmarinului pentru sănătate? Uite la ce este bun!

Tu știi care sunt beneficiile rozmarinului pentru sănătate? Uite la ce este bun!

author
2 minutes, 10 seconds Read

Rozmarinul este un arbust peren cu frunze parfumate intens aciculare care prosperă într-un climat cald temperat.

Tu știi care sunt beneficiile rozmarinului pentru sănătate? Uite la ce este bun!

Această plantă favorabilă oferă atât de multe efecte benefice, încât ar fi păcat să nu îl incluzi în dieta ta. Rozmarinul îţi conferă energie şi vitalitate.

Nu numai că acesta converă o aromă plăcută preparatelor noastre ci sprijină sănătatea noastră în foarte multe moduri unice. Unele dintre aceste beneficii au fost încercate și testate de veacuri și transmise din generație în generație.

Rozmarinul este clasat în cele mai înalte stadii de plante benefice, și niciodată să nu pleci de acasă fără rozmarin, pentru că acesta este un adevărat cadou care urmează să fie apreciat de către oricine.

Iată care sunt beneficiile pentru sănătate

1. Este un uimitor anti-oxidant

Rozmarinul conţine antioxidanţi puternici care protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Acestă plantă contine carnosol și acid ursollic, care sunt cunoscute pentru prevenirea melanomului și cancerului.

2. Are efect anti-inflamator

Acesta oferă rezultate fantastice ca anti-inflamator, calmează astmul, eczemele, artrita, guta şi alte condiţii inflamatorii. Fără îndoială, există alte ierburi și condimente care pot da rezultate mai bune și mai rapide pentru reducerea inflamaţiei, dar cu siguranţă şi rozmarinul este bun în acest caz.

3. Excelent pentru creier

Rozmarinul stimulează sistemul nervos al creierului în timp ce crește fluxul de sânge la cap, şi astfel ajută în consolidarea memoriei.

Mai mult decât atât, această plantă puternică conține, de asemenea, compuși care opresc metabolizarea acetilcolinei, care este un neurotransmiţător important ce asigură comunicarea între celule și memorie.

4. Luptă cu oboseala şi stresul

Acesta are capacitatea de a ajuta împotriva oboselii și stresului, deoarece calmează hormonii de stres.

5. Rozmarinul sprijină, de asemenea circulația sângelui, îmbunătățește digestia, încurajează creşterea sănătoasă a părului şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Cum să utilizezi rozmarinul

Ulei esențial: Multor oameni le place aroma intensă a uleiului esenţial şi îl folosesc pentru piele sau ca un inhalant puternic. Aceasta are proprietăți stimulatoare puternice, aşa că evită-l în caz de sarcină.

Infuzie de ceai: Îți poti prepara propria infuzie de ceai de rozmarin la domiciliu. Pur și simplu pune rozmarin proaspăt într-o pungă de ceai și lasă să infuzeze într-o cană aproximativ 10 minute.

În preparate: Rozmarinul poate fi folosit proaspăt sau uscat, în supe, tocane și în tot felul de preparate alimentare. Planta are frunzele destul de rigide astfel că trebuie tocat foarte fin înainte de a fi adăugat preparatului.

Similar Posts