Știai că există plante care îți stimulează creierul?

Știai că există plante care îți stimulează creierul?

author
1 minute, 1 second Read

Cu toţii ne dorim o minte cât mai sănătoasă, mai creativă şi mai vioaie. Un nou studiu brazilian relatează că datorită unor plante, conexiunile dintre celulele cerebrale pot fi cu mult îmbunătăţite.Știai că există plante care îți stimulează creierul?

Photo credit: Daniel Kulinski via Foter.com / CC BY-NC-SA

Plante precum muşeţel, pătrunjel, cimbru sau piper roşu, conţin o substanţă minune pentru creierul uman.

Studiul a avut loc la Institutul de Cercetare şi Educaţie de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro şi la Universitatea Federală din Bahia, Brazilia.

Efectul apigeninei asupra celulelor umane este unul direct. O dietă bogată în această substanţă poate influenţa modul în care neuroni comunică în creier şi astfel, ne pot îmbunătăţii memoria.

Se pare că, dacă se aplică apigenina la celulele stem, vor fi generați neuroni doar după 25 de zile. „O bună legătură între neuroni este într-adevăr esenţială pentru funcţionarea eficientă a creierului, pentru memorie şi pentru consolidarea funcţiilor de învăţare”, a declarat Stevens Rehen, autorul studiului.


Astfel că, încearcă să consumi cât mai multe alimente care au în compoziţie apigenină pentru a avea o minte mai apriga şi mai sănătoasă!

Similar Posts