Spălarea puiului poate duce la intoxicații alimentare grave sau chiar la moarte

Spălarea puiului poate duce la intoxicații alimentare grave sau chiar la moarte

author
1 minute, 52 seconds Read

În ciuda practici comune, spălarea cărnii crude nu ne scapă de bacterii, ci din contră, acestea se răspândesc în alte locuri. Este, de asemenea, un factor de risc pentru contractarea intoxicațiilor alimentare.

5288408

Acest lucru este practicat de mulți oameni pentru curăţenie, însă, cercetătorii sunt împotrivă, spunând că această practică ar putea crește șansele unei intoxicaţii alimentare.

“Campylobacter poate fi răspândit cu ușurință și câteva dintre ele pot provoca diverse boli, ba chiar și moartea. Acest lucru ar putea veni de la puiul care nu este bine gătit sau de la contaminarea în urma spălării puiului crud. Cel mai simplu mod de a vă proteja familia este să urmați sfaturile noastre de siguranță alimentară de fiecare dată când se preparaţi mâncare” declară specialiştii.

Food Standards Agency din Marea Britanie a decis să se concentreze pe intoxicaţii alimentare și modalități de a proteja familiile de acestea, astfel că au înfiinţat o campanie numită “Nu spălați pui crud.”

Ei recomandă să iei aceste măsuri de precauție când gătești pui:

1. Acoperă carnea de pui crud și aşeaz-o în partea de jos a frigiderului, astfel nu poate picura suc pe alte alimente.

2. Nu spăla puiul crud deoarece prin stropire microbii vor fi răspândiţi în împrejurimi.

3. Spală mereu ustensilele folosite, masa de bucătărie şi suprafaţa utilizată în prepararea puiului. Spală-te ulterior pe mâini cu apă şi săpun.

4. Asigură-te că puiul este foarte bine făcut. Taie cea mai groasă parte din carne și verifică dacă aceasta este bine făcută.

În conformitate cu Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Campylobacter este una dintre cele mai comune cauze ale bolilor de diaree. Pentru fiecare 10.000 de oameni, 14 sunt diagnosticaţi cu această bacterie. De obicei apare mai frecvent în lunile mai calde.

Mai grav este că se poate muri de la o astfel de bacterie. Aproximativ 230 de oameni infectaţi mor în fiecare an de la ea, iar în Marea Britanie, 280.000 de persoane sunt afectate anual.

“Campylobacter este o problemă gravă”, a declarat Catherine Brown, director executiv al FSA.

Similar Posts