Stresul este inevitabil. Cu cât încerci mai mult sa nu te stresezi cu atât devi mai stresat. Dar ce e de făcut? Stresul poate fi gestionat , fie că este vorba de stres pozitiv, fie de stres negativ.
Iată câteva sfaturi pentru a vă păstra calmul în timp ce vă confruntaţi cu stresul:
1. Fii deschis
Găsește pe cineva apropiat și vorbeşte despre factorii care cauzează stres. Discută detaliile și caută consiliere sau îndrumare. Vorbind cu cineva, te va ajuta să elimini tensiunea şi ulterior poate şi să găseşti o soluție la problemele tale.
2. Notează
Uneori, poate nu este posibil să împărtăşeşti cauzele stresului şi cu altă persoană. În astfel de situații scriind ceea ce simţi te va mai calma. Scrierea este ca şi cum ai vorbi cu tine însuţi. Aceasta este bună şi pentru a te cunoaşte pe tine ca şi persoană mai bine. Când te simţi mai bine poți distruge notiţele în cazul în care nu vrei ca cineva să ajungă în posesia lor.
3. Fă o baie
Apă rece în timpul verii și apa ușor caldă în timpul iernii poate fi de mare ajutor în situații de stres. Când ești stresat fă un duş, acesta îţi va relaxa muşchii şi va reduce tensiunea. In timpul băii încearcă să nu te gândești la nimic, păstrează-ți mintea cât mai goală posibil.
4. Fă o plimbare
Mersul pe jos este considerat un exercițiu foarte bun pentru organism. Cu toate acestea, mersul pe jos este, de asemenea, bun pentru creier. Dar să nu mergi în grabă cu pumnii încleștați ci bucură-te de împrejurimile pașnice, simte adierea vântului, ascultă sunetele naturii, respectă lucrurile ce se întâmplă în jurul tău. Acestea te vor scuti momentan de stres şi te vor face să te simţi mult mai bine.
5 . Ascultă muzica ta preferată
Muzica este considerată un mare vindecător și poate fi o companie liniștitoare în situații de stres. Redă melodiile preferate. De obicei , muzica lentă este considerată mai bună în reducerea tensiunilor, dar aceasta variază de la persoană la persoană.
6. Citește cartea ta preferată
Lectură, dacă îți place, poate ajuta la calmarea nervilor. Cu toate acestea, dacă nu îți place să citești, mai bine eviți lucrul ăsta. Dar dacă îți face plăcere alege subiecte care sunt aproape de sufletul tău, care îți plac şi care te relaxează. Lectură ne duce într-o lume diferită de cea actuală. Pe perioada cititului creierul se gândește numai la ceea ce se întâmplă în carte astfel vei mai uita de ceea ce te frământă. Chiar și după terminarea cărții conținutul poate să îți ocupe mintea o perioadă te timp.
7. Uită-te la un film
Du-te la un film de unul singur pentru a te scoate din împrejurimile și situațiile responsabile pentru stresul cauzat. Cele două sau trei ore pe care le vei petrece departe de lumea stresantă te vor întineri.
8. Mănâncă
Pentru unele persoane, stresul este asociat cu supraalimentarea, ceea ce duce la obezitate. Dacă te încadrezi în această categorie atunci ar trebui să alegi alimentele cu înțelepciune.
9. Joacă-te cu copiii mici
Dacă este posibil, compania unui copil poate fi o modalitate foarte bună de relaxare. Copiii sunt creaturi inocente și lipsite de stres. Fii un copil, acest lucru te va ajuta să ţii departe gândul care provoacă stres.
10. Fă față situației și rezolvă problema
În cele din urmă vine pasul cel mare. Toate sugestiile prezentate mai sus sunt utile şi furnizează o perioadă scurtă pentru relaxare.
Dar situaţiile de stres nu au de gând să dispară singure. Deci, fii curajos și confruntă-te cu adevărul până când se ajunge la o soluție.