Ştiaţi că alcoolul ucide o persoană la fiecare 10 secunde în toată lumea?

Ştiaţi că alcoolul ucide o persoană la fiecare 10 secunde în toată lumea?

author
1 minute, 45 seconds Read

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an mor, având ca și cauză de deces alcoolul, aproximativ 3,3 milioane de oameni din întreaga lume asta fiind echivalent cu 5,9 % din decesele la nivel mondial (7,6 la sută pentru bărbaţi şi 4,0 la sută pentru femei). Fie că este vorba de conducerea sub influența alcoolului, de violența indusă de alcool, sau de diverse boli, alcoolul cauzează unul din 20 de decese la nivel global în fiecare an.

În mai multe ţări cum ar fi India şi China preţului alcoolului a fost cu mult ridicat, astfel gradul de mortalitate a scăzut iar averea populaţiei a crescut. Dar cu toate astea încă consumul de alcool în aceste ţări este unul ridicat datorită nivelului înalt de trai.

Cu toate acestea, Europa de Est și Rusia sunt de departe, cei mai mari consumatori de băuturi alcoolice.

O statistică din anul 2010 spune că în medie bărbaţii ruşi consumă 32 litri de alcool pe an, urmați fiind de populația din ţările occidentale, inclusiv Europa, Canada, Statele Unite, Australia și Africa de Sud.

Fiecare persoană cu vârsta peste 15 ani, consumă în medie 6.2 litri de alcool pur pe an.

Totuşi aproape jumătate din toți adulții din întreaga lume nu s-au mai atins de alcool de mai bine de un an și aproape 62 la sută dintre aceştia spun că nu au mai consumat băuturi alcoolice în trecut. Asta datorându-se în mare parte religiei foarte stricte din care fac parte, și în unele cazuri salariile prea mici pentru ca aceştia să îşi permită un astfel de lux.

Abuzul de alcool, îi face pe oameni mai sensibili la boli infecţioase cum ar fi tuberculoza, HIV și pneumonia. De asemenea alcoolul este cauza apariţiei cirozei hepatice şi ale mai multor forme de cancer.

Însă cele mai multe decese, sunt cele cauzate de bolile cardiovasculare asociate cu diabetul. Pe locul doi se situează accidentele care au loc sub influenţa alcoolului, aproximativ 17,1 % din totalul deceselor fiind datorate consumului excesiv de alcool.

Similar Posts