Singapore, oraşul cu cele mai multe reguli din întreaga lume

Singapore, oraşul cu cele mai multe reguli din întreaga lume

author
3 minutes, 2 seconds Read


Singapore este un oraş stat cu o populaţie de 5.4 milioane de locuitori. Acest oraş este unul dintre cele mai bogate de pe planetă. Aici nimeni nu se împinge, nimeni nu vorbeşte tare la telefon, nu există gunoi sau gumă de mestecat aruncate pe jos, nu există hoţi sau praf.

Singapore, oraşul cu cele mai multe reguli din întreaga lume

Această descriere pare ireală însă nu şi pentru acest oraş unde „Nimic nu e greşit aici”, după spusele lui Eric, un expert german.

Dar parcă regulile din acest oraş pentru a-l menţine cât mai curat sunt mult prea stricte. De exemplu importul de gumă de mestecat e interzis, sunt amenzi foarte mari pentru cei care îi deranjează pe ceilalţi locuitori cu un instrument muzical, dacă fredonezi un cântec obscen sau dacă pui cuiva piedică rişti să ajungi la închisoare. Cu toate astea Singapore este un nod comercial al lumii.

Oraşul este extrem de frumos datorită unui magazin uriaş Prada, care atrage imediat atenţia şi a hotelului Marina Bay Sands care impresionează prin aspectul său unic.

În plus, datorită acestor restricţii în oraş sunt foarte puţine infracţiuni, fiind un oraș lipsit de haos şi foarte curat. Dar cu siguranţă această stricteţe vine cu neajunsuri şi uneori cu exagerări.

Scriitorul Au Alex a fost judecat datorită unor postări pe blog-ul său. „Nu aş critica toate regulile din Singapore”, declară scriitorul. „Atunci când calci într-un rahat de câine de pe trotuar, ai aprecia o lege împotriva proprietarilor care nu curăţă. Cred că ar trebui să ignorăm micile reguli şi să vorbim despre cenzura presei şi a artei. Aceasta creează un climat favorabil auto-cenzurii, care nu este evident unui turist”, adaugă acesta.

Singapore, oraşul cu cele mai multe reguli din întreaga lume

Regulile sunt extrem de multe şi unele poate absurde pentru noi, care suntem obişnuiţi cu un alt nivel de libertate.

Nu poţi cumpăra în Singapore o proprietate dacă nu eşti căsătorit: „Nu poţi cumpăra un apartament dacă eşti singur, iar generaţia mea nu este tocmai mulţumită cu această regulă”, declară Samantha de Silva, o antreprenoare în vârstă de 31 de ani din Singapore.

„Social media a schimbat mult societatea. Copiii văd lucrurile altfel; ei nu au acea teamă faţă de generaţia în vârstă, care la cei de vârsta noastră e evidentă. Ei sunt obişnuiţi să se exprime liber. De asemenea, există câţiva poeţi şi autori de ficţiune care se bucură de o mare popularitate. Oamenii au o pasiune reală faţă de lucrurile creative. Un prieten predă într-o politehnică şi îmi spune adesea că elevii săi au gânduri mari, dar dintre cele mai diverse. Odată, i-a întrebat ce vor să se facă atunci când vor fi mari, iar mulţi dintre ei spun că îţi doresc să devină „un pop-star în Coreea”. Iar ceilalţi nu râd când aud asta. Ei nu simt vreo limitare”, adaugă aceasta.

În ultimul timp tot mai mulţi tineri îşi dau seama că lucrurile nu sunt tocmai normale în acel oraş şi încep să ia atitudine. „Depinde de ce aşteptări ai de la viaţă. Dacă te rezumi la propria existenţă, viaţa este destul de bună aici, însă dacă libera exprimare este importantă pentru tine, vei fi obstrucţionat mai mereu”, e de părere Alex Au.

Cu toate astea pare încrezător că viitorul se va schimba „Tot mai mulţi tineri din Singapore sunt de părere că viaţa confortabilă nu e de ajuns şi încep să se împotrivească structurilor” adaugă acesta.

Similar Posts