Află cât de mult vei trăi făcându-ți acestui test simplu! Ai curaj?

Află cât de mult vei trăi făcându-ți acestui test simplu! Ai curaj?

author
1 minute, 45 seconds Read

Poţi afla dacă viaţa ta este în pericol sau nu cu câteva teste fizice şi ulterior poţi îndrepta lucrurile astfel încât să devii mai sănătos şi să ai o viaţă mai lungă.

Află cât de mult vei trăi făcându-ți acestui test simplu! Ai curaj?
Doctorul Claudio Gil Araujo, a dezvoltat un test fizic simplu care îţi arată cât de mult echilibru ai, care este gradul de flexibilitate şi puterea deţinută. Aceste exerciţii se pot efectua fără nici un fel de aparat complicat, oricând, în locuinţa ta.

Problemele de echilibru și lipsa de formă fizică cresc riscul de căderi periculoase, accidente și pot dăuna sănătății cardiovasculare. Astfel că, în urma acestui test se urmăreşte ca pacienţii să fie mai motivaţi, să practice sporturi şi sa se menţină cât mai sănătoşi.

Iată ce presupune acest test şi cum trebuie să procedezi!

Testul poartă denumirea de așezare-ridicare, durează doar câteva secunde şi poate fi realizat acasă.

În primul rând trebuie să te îmbraci comod şi sa te concentrezi asupra exerciţiului.

Află cât de mult vei trăi făcându-ți acestui test simplu! Ai curaj?

Începe stând drept cu picioarele uşor depărtate. Ulterior încearcă să te aşezi încrucişând picioarele, fără să te ajuţi de mâini.
Dupa ce te-ai aşezat confortabil trebuie să te ridici tot în aceleaşi condiţii: cu picioarele încrucişate şi fără ajutorul mâinilor.

Calculul este foarte simplu, acordă-ţi câte 5 puncte pentru fiecare aşezare corectă şi alte 5 pentru ridicare. Dacă ai folosit o mână sau un picior pentru a te ajuta trebuie să scazi câte un punct, iar dacă îţi pierzi echilibrul va trebui să scazi jumătate dintr-un punct. De asemenea, trebuie să scazi jumătate de punct dacă tremuri sau dacă mişcarea devine greoaie.

Dacă ai obținut mai puțin de 8 puncte, atunci șansele de deces în următorii șase ani sunt două ori mai mari decât la cei care au obținut un scor perfect.

Încearcă şi tu şi spune-ne părerea ta!

Similar Posts