masini second in rate

Sfaturi pentru cumpararea unei masini second hand

2 minutes, 15 seconds Read

Sa presupunem ca sunteti in cautarea unei masini second in rate si ati decis deja modelul, apoi a venit momentul sa va intrebati care combustibil ar fi mai potrivit.

Alimentarea cu energie a masinii si nevoile profesionale si familiale sunt parametri care va orienteaza alegerea catre anumite tipuri de masini:

Masini pe benzina second-hand;
Masini diesel second hand;
Masini uzate care functioneaza cu gaze naturale;
Masini uzate care ruleaza pe GPL;
Masini uzate hibride;
Masini electrice second-hand.

Pentru a intelege ce combustibil este cel mai potrivit pentru urmatoarea masina uzata, va recomandam sa cititi analiza noastra aprofundata cu privire la ce combustibil garanteaza cele mai bune economii pe baza obiceiurilor individuale de conducere.

Cat valoreaza o masina uzata?

Inainte de a finaliza achizitionarea unei masini second-hand, luati cateva minute pentru a afla despre preturile masinilor uzate: in Romania preturile masinilor uzate sunt cel mai usor de aflat pe autovit. Efectuand o cautare online sau consultand o revista comerciala, puteti afla daca a fost solicitat un pret corect, pe baza modelului si a anului de inregistrare.

Valoarea masinii este definita prin criterii standard referitoare la kilometraj, echipament si service efectuate. Dar cum calculati pretul unei masini second-hand? Nu este usor, deoarece trebuie sa luati in considerare echipamentul si mai ales kilometrii parcursi in acelasi timp. In al doilea rand, preturile iau in considerare mecanica si componentele electrice si electronice in stare perfecta de functionare, efectuate in mod regulat si service documentabil, efectuate in mod regulat inspectii, caroserii si interioare in stare buna si anvelope in stare buna.

Acordati atentie kilometrajului

Unul dintre cei mai importanti parametri pentru a intelege cat sa platiti pentru o masina uzata este cu siguranta kilometrajul. Pentru a va face o idee, Quattroruote recomanda scaderea a 0,3% pentru fiecare 1.000 km mai mult decat valoarea standard a ofertelor.

Asadar, atunci cand cumparati o masina uzata, uitati-va la kilometraj: deoarece contorul poate fi retusat folosind un software special, trebuie sa respectati consumul pedalelor, al scaunelor si al butonului de viteza. In aceste cazuri, consultarea brosurii de intretinere si verificarea momentului in care serviciul a fost efectuat va poate ajuta sa intelegeti starea reala a masinii.

Masina uzata, ce sa verific

Daca nu sunteti un expert in masini de vanzare, trebuie sa va insoteasca un mecanic care va inspecta motorul pentru scurgeri, va verifica curelele, conductele de racire si functionalitatea ambreiajului si a sistemului de franare.

Aceasta este o garantie de conformitate care dureaza 12 de luni in care vehiculul, in fata unor anomalii grave, trebuie reparat prin restabilirea conditiilor de conformitate. Un dealer care ofera masini second hand cu garantie timp de 12 luni, pentru motor si cutie de viteze, incluzand toate elementele interioare, pistoane, segmenti, arbore cotit, cuzineti, chiuloasa, este alegerea potrivita.

Similar Posts