Semne care îţi arată că eşti deshidratat. Trebuie să le ştii şi tu

Semne care îţi arată că eşti deshidratat. Trebuie să le ştii şi tu

author
3 minutes, 11 seconds Read


Apa este unul din cele mai importante elemente pentru supravieţuire. Corpul uman are nevoie de apă constant şi dacă poţi să rezişti fără a mânca, nu acelaşi lucru se poate spune despre apă.

Apa este lichidul care asigură o bună funcţionare a organismului tău, mai ales în condiţiile în care corpul uman este format în proporţie de 70 % din apă.

Lipsa de apă poate să afecteze reacţiile chimice care au loc în corp. Mai mult dacă bei lichide de genul- sucuri, ceai există riscul să furnizeze corpului o serie de zaharuri sau de conservanţi care nu îi fac bine deloc.

Un adult trebuie să consume zilnic minim 2 litri de apă pentru o bună funcţionare a corpului.

Iată câteva semne care îţi vor arăta dacă bei suficientă apă sau dacă corpul tău este deshidratat.

1. Urinezi rar
Un individ sănătos urinează de aproximativ șase până la șapte ori pe zi. Acest număr poate varia în funcţie de organismul fiecăruia şi de cantitatea de apă ingerată.

Dacă urinaţi însă de două sau de trei ori pe zi ar trebui să ştiţi că ceva nu e în regulă. Rinichii au nevoie de apă pentru a filtra impuritățile și scăderea aportului de apă poate afecta funcția renală.

2. Piele uscată
Acesta este unul din semnele cele mai clare. Dacă doriți ca pielea să fie netedă şi suplă trebuie să te hidratezi. Dacă utilizați creme de piele hidratante, dar încă mai aveţi pielea uscată, încercaţi să beţi un pahar de apă la fiecare oră. Efectul de hidratare va fi garantat..şi mai ieftin decât orice alte cremă.

3. Dureri de cap Durerile de cap datorate deshidratării sunt deosebit de periculoase şi îngreunează mişcările organismului. Simplu fapt de a te apleca să iei ceva de jos poate să îţi provoace durere. Dacă acest lucru ţi se întâmplă des încearcă să fie mai conștiincios cu privire la consumul zilnic de apă.


4. Ai senzaţia că ţi-e uscată gura

Lipsa de apă are ca şi consecinţă apariţia senzaţiei de gură uscată. Lăsată netratată această problemă poate duce la leziuni severe la nivelul gurii și a gâtului. Senzaţia de gură uscată poate apărea şi ca urmare a administrării anumitor medicamente, însă indicat ar fi să aveţi organismul cât mai hidratat.

5. Schimbarea culorii urinei Lipsa apei va avea efecte notabile şi asupra culorii urinei. O persoană bine hidratată va avea urina de culoare deschisă, în vreme ce la o persoană deshidratată urina va avea o coloraţie mult mai pronunțată, variind de la un galben deschis la un galben închis, mai intens sau chiar maronie în formele mai avansate.


6. Senzaţia de foame după mese

Tocmai ai terminat de mâncat şi ai în continuare o senzaţie de foame. Din păcate corpul nostru nu poate face diferenţa prea bine între senzaţiile de foame şi cele de sete, aşa că data viitoare când mai apare această senzaţie bea un pahar mare de apă. Senzaţie de foame va dispărea.

7. Stări de ameţeală Amețeala poate fi atribuită unui număr mare de lucruri inclusiv datorită faptului că organismul nu este suficient de hidratat.


Simptome ale deshidratării cronice

Dacă îţi privezi corpul în mod constant de apa necesară poţi să dezvolţi anumite afecţiuni care să ducă la consecinţe nedorite precum: -Infecţii ale tractului urinar -Confuzie / Anxietate -Creştere a colesterolului -Constipație

-Îmbătrânire prematură

Este foarte important să asiguraţi corpului hidratarea de care are nevoie zilnic pentru a preîntâmpina apariţia unor boli mai grave.

Similar Posts