Nimeni nu poate confirma dacă este sau nu adevărat, însă în anii 1930, Time Magazine şi New York Times au publicat povestea chinezului Li Ching-Yun, care ar fi trăit 256 de ani.
Despre prima parte a vieții lui Li Ching-Yuen se știu extrem de puține lucruri. Este cert că s-a născut în provincia Sinchuan și că prima sută de ani și-a petrecut-o vânzând leacuri tradiționale chinezesti.
Revista “National Geographic” a publicat un documentar despre Li Ching-Yuen în 1930, popularizând astfel uluitoarea sa poveste. De atunci, mulţi au încercat fie să conteste autenticitatea acesteia, fie să-i găsească explicaţii neobişnuite. Una din ipotezele lansate susţine că ultra-longevivul personaj s-a hrănit de-a lungul vieţii cu mâncare organică tibetană – bazată pe orez, fructe şi legume crude şi vin- ceea ce l-ar fi ajutat să depăşească două secole.
„Păstrează o inima linistită, stai așezat ca o țestoasă, mergi sprinten ca un porumbel și dormi ca un câine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc să atingă o viață îndelungată.
Deși bărbatul a pretins că s-a născut în 1736 și că a trăit 197 ani, decanul Universitații Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a susținut că a descoperit evidențe ale faptului că Li s-a nascut, de fapt, în 1677. De asemenea, în arhivele guvernului Chinei Imperiale există documente care atestă faptul că bărbatul a fost felicitat oficial de către autoritați atât pentru atingerea vârstei de 150 de ani cât și pentru cea de 200 de ani.
Guiness Book are consemnate şi alte performanţe: azerul Shirali Mislimov, care a murit pe 2 septembrie 1973 la incredibila vârstă de 168 de ani, plus compatrioţii Mahmud Eyvazov şi Majid Aghayev, care au apucat să vadă lumea până la 148, respectiv 142 de ani.
Indiferent dacă a trăit 197 de ani sau 256, povestea lui Li Ching-Yuen rămâne un mister pe care nu îl vom elucida, poate niciodată.
Sănătatea și boala sunt strict influențate de gândurile noastre pozitive sau negative.
În acest fel, gândurile noastre negative sunt cele care declanșează bolile, iar gândurile pozitive ar putea fi tratamentul universal pentru majoritatea maladiilor. Pe acest principiu s-a bazat Yuen pentru a duce o viață cât mai lungă și astfel a atins vârsta de 256 de ani.
Iată câteva exemple cum gândurile negative pot provoca anumite boli:
Gelozia – provoacă boli oncologice și slabește sistemul imunitar
Răzbunarea – provoacă boli de piele și dureri de gât
Lipsa principiilor morale – boli cronice, infecții și boli de piele
Încăpațânarea – diabet, migrene și inflamații
Minciuna – alcoolism, infecții fungice și slăbirea sistemului imunitar
Agresivitatea – cauzează ulcere gastrice, reflux acid, și negi
Reticența – boli de rinichi și schizofrenie
Cruzimea – epilepsie, astm și anemie
Apatia – provoacă diabet
Nestatornicia – provoacă probleme de fertilitate
Jignirile și nepolitețea – cauzează diabet și boli de inimă
Anxietate – produce tulburări digestive, boli de inimă și de piele
Lăcomia – provoacă boli oncologice , obezitate și boli de inimă