Colţunaşi din brânză de vaci. O să te îndrăgosteşti de această reţetă

Iată o reţetă care o să îţi placă de minune, poate și din cauză că în ciuda faptului că e foarte delicioasă nu conţine mult zahăr.

Colţunaşi din brânză de vaci. O să te îndrăgosteşti de această reţetă
Colţunaşii de mai jos se prepară rapid şi pot fi consumaţi fie în loc de deşert, fie în loc de micul dejun alături de cafea.

Pentru prepararea delicioşilor colţunaşi ai nevoie de: 500 de grame de brânză de vaci; 1 ou 3 linguri de zahăr 1 pahar de făină 30 grame de unt

1 vârf de cuţit de sare

Într-un bol puneţi toate ingredientele, cu excepţia făinei şi amestecaţi bine până se omogenizează.

Adăugaţi treptat faină, până se încorporează în amestec. Formaţi din aluatul rezultat un rulou şi tăiaţi-l în bucăţi nu prea mari.

Separat, puneţi apă pe aragaz într-o cratiţă iar când începe să fiarbă puneţi colţunaşii şi un pic de sare.

Când găluştele vor începe să plutească la suprafaţă, mai lăsaţi-le încă 40 de secunde apoi puteţi să le scoateţi.

Serviţi colţunaşii cu gem, smântână, fructe de pădure sau unt. O să fie delicioşi.