Scăpaţi de bătături cu aceste metode naturale

Scăpaţi de bătături cu aceste metode naturale

author
3 minutes, 16 seconds Read

Calusurile şi bătăturile sunt zone de piele îngroşată, întărită sau moartă care se formează pentru a proteja pielea şi alte structuri de sub piele de presiune sau fricţiune. Bătăturile pot avea o culoare gălbuie spre gri, pot fi mai puţin sensibile la atingere decât pielea înconjurătoare şi la contact pot avea un aspect rugos (neregulat).

Scăpaţi de bătături cu aceste metode naturale

Iată mai jos câteva soluţii la care puteţi apela a îndepărta bătăturile pe cale naturală.

Pâinea şi oţetul de mere
Deşi pare ciudat să apelezi la o astfel de combinaţie pentru a îndepărta bătăturile puteţi să o încercaţi deoarece o să vă ajute să scăpaţi de aceste neplăceri în cât mai scurt timp. Tot ce trebuie să faceţi este să înmuiaţi o bucată de pâine în oţet şi să puneţi bucată de pâine pe bătături. Înfăşuraţi piciorul cu folie alimentară. Îmbrăcaţi nişte ciorapi mai groşi şi lăsaţi să acţioneze toată noaptea. Pâinea va înmuia bătăturile foarte bine iar dimineaţa le veţi putea îndepărta foarte uşor. Bătăturile pot dispărea şi de la sine fără a depune vreun efort.

Oţetul de mere şi uleiul de ricin
Într-un vas umplut cu apă turnaţi un pahar de oţet de mere. Ţineţi picioarele în acesta soluţie până când veţi observa că bătăturile s-au înmuiat şi apoi îndepărtaţi-le cu o piatră ponce. Pe locurile curate aplicaţi ulei de ricin. Urmaţi acest tratament timp de 10 zile şi veţi avea picioare netede şi curate.

Vitamina A sau E
Capsulele cu vitamina A sau E pot să vă ajute în războiul împotriva bătăturilor. Stoarceţi cu atenţie conţinutul acestor capsule şi ungeţi locurile afectate de bătături. Îmbrăcaţi ciorapi de bumbac şi repetaţi acest procedeu până când va dispărea problema.

Coaja de lămâie
Se taie o felie de lămâie de grosimea degetului de la picior. Apăsaţi lămâia pe bătătură şi înfăşuraţi piciorul, îmbrăcaţi un ciorap gros şi lăsaţi să acţioneze toată noaptea. Repetaţi acest procedeu până când bătătura va fi îndepărtată.

Ceapa şi oţetul alb
Înmuiaţi o bucată de ceapă în oțet alb timp de o zi, apoi fixaţi ceapa pe bătătură. Îmbrăcaţi un ciorap gros de bumbac şi repetaţi acest procedeu până când vă veţi vindeca.

Uleiul de ricin
Această metodă este eficientă pentru bătăturile de mărime medie. Tăiaţi o gaură într-o bucată de hârtie de mărimea bătăturii, puneţi hârtia în jurul locului afectat şi picuraţi câteva picături de ulei de ricin în mijloc. Repetaţi procedura până când dispare bătătura.

Aspirina
Mărunţiţi cinci părţi de aspirină şi puneţi-le într-un pahar cu soluţie de oţet de mere şi apă în proporţii egale. Aplicaţi soluţia pe bătătură şi în jurul acesteia, lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute. Apoi clătiţi cu apă şi frecaţi cu piatră ponce.

Sarea amară
Faceţi o baie a picioarelor cu apă caldă în care aţi pus puţină sare amară. Ţineţi picioarele în această băiță timp de 10 minute apoi frecaţi-le cu piatră ponce. Repetaţi ori de câte ori aveţi nevoie pentru ca picioarele să devină netede şi frumoase.

Similar Posts