Satul în care cârciuma s-a transformat în bibliotecă există în România!

Satul în care cârciuma s-a transformat în bibliotecă există în România!

author
2 minutes, 20 seconds Read

Povestea demnă de cărțile SF, s-a petrecut în România. Chiar dacă este greu de crezut acest lucru este adevărat.

Satul în care cârciuma s-a transformat în bibliotecă există în România!

În comuna Blăgești din județul Bacău, s-a petrecut un lucru incredibil pentru România și pentru comunitatea locală. Primarul comunei a luat hotărârea de a transforma una din cârciumile satului într-o veritabilă bibliotecă comunală.

Totul s-a întâmplat în urmă cu jumatate de an. A profitat că barul a dat faliment și a luat legătura cu proprietarul clădirii. Imediat ce consliul local și-a dat acordul, a început amenajarea bibliotecii.

„Aici, în locul acesta, erau jocuri de noroc și am schimbat. Acum sunt calculatoare. Vin și tinerii, si bătrânii, și elevii”, spune Laurențiu Munteanu, primarul comunei Blăgești.

Copiii sunt cei mai fericiți. Au un loc unde să citească o carte, să-și facă temele sau să navigheze pe internet.

Momentan biblioteca dispune de aproximativ 12.000 de volume de cărți, majoritatea fiind primite prin donație.

Desigur există și oameni nemulțumiți de schimbarea destinației clădirii, aceștia fiind nevoiți să meargă acum în altă parte pentru a-și satisface nevoia de alcool.

Vorba bancului:

Într-un documentar despre România, regizorul a trimis un reporter să ia un interviu unui țăran român pentru a reliefa astfel cât se poate de bine viața acestuia.
Reporterul: Bade Gheorghe facem un documetar despre România și am vrea să știm care este activitarea ta într-o zi normală.
Badea Gheorghe: Pai mă tată care sa fie? Mă trezesc dimineața și beau o țuică. Dupa acesta mănânc. După care mă ocup de treburile de prin gospodărie. După acestea mai beu o țuică. Apoi vine masa de prânz. După masă mai beau o țuică.
Reporterul: Bade Gheorghe, facem un documentar despre România care va fi difuzat și în afara României, așa că hai să nu părem un neam de bețivani. Foloșește și mata “citesc ceva” în loc de “beau o țuică”.
Badea Gheorghe: Bine taică. Poi atunci. Mă trezesc dimineața și cetesc ziarul. E bine așa?
Reporterul: E bine bade, continuă.
Badea Gheorghe: Dupa acesta mănânc. Dupa care mă ocup de treburile de prin gospodărie. După acestea mai cetesc o revistă. Apoi vine masa de prânz. După masă cetesc o carte. După carte din nou treburi prin gospodărie, pe la câmp… Seara mă întâlnesc cu Nea Ion și Nea Vasile și mergem împreună la bibliotecă unde citim mai multe cărți. După ce se închide biblioteca mergem toți trei la nea Ion acasă, că el are tipografie, și citim până noaptea târziu.

Sursa: Digi24

Similar Posts