23 moduri geniale prin care poţi păstra alimentele proaspete mai mult timp

author
4 minutes, 15 seconds Read

Alimentele dacă nu sunt păstrate în mod corespunzător se strică destul de repede. Cu aceste trucuri poţi avea alimente proaspete mai mult timp.

Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să economiseşti şi să ai preparate proaspete fără să mergi în fiecare zi la magazin:

1. Aruncă un măr printre cartofi

Un măr printre cartofi îi va împiedica pe aceştia să încolţească, astfel că, vei putea depozita cartofii în siguranţă mai mult timp.

2.Ține merele cât mai departe de alte produse alimentare


Dacă ţi merele împreună cu alte alimente acestea se vor strica mult mai repede. Depozitează-le într-un loc răcoros şi uscat.

3. Congelează zahărul


Pentru a împiedica zahărul să se împietrească păstrează-l în congelator.

4. Ţine insectele departe de făină


La fel ca şi zahărul făina poate fi congelată. În acest mod se va păstra în siguranţă şi departe de insecte

5. Spală fructele de pădure cu oţet şi apă


Pentru a îndepărta foarte bine mucegaiul sau bacteriile spală fructele de pădure cu apă şi puţin oţet.

6. Scapă de umezeală cu hârtie

various vegetable in retro refrigerator bin

În sertarul cu fructe şi legume pune un prosop de hârtie pentru a scăpa de umezeală nedorită.

7. Separă bananele din legătură doar când le consumi

Indicat este să nu separi bananele din legătură înainte să le consumi deoarece acestea se vor înnegri mult mai repede.

Poți, de asemenea, să acoperi tulpinile cu folie pentru a împiedica înnegrirea lor.

8. Păstrează stafidele într-un recipient etanş


Dacă nu sunt închise ermetic aceste se vor întări. Dacă deja s-au întărit poţi să încerci să le înmoi în apă caldă pentru câteva ore.

9. Mierea nu se strică niciodată


Dacă aceasta devine zaharisită nu este decât un semn că este naturală. Încălzeşte-o puţin şi o poţi folosi fără probleme.

10. Găureşte lămâia şi nu o felia


Dacă ai nevoie de puţin suc de lămâie şi nu eşti nevoit să foloseşti toată lămâia, în loc să tai felii din ea, fă o gaură, astfel va fi ferită de aer şi se va păstra mai mult timp.

11. Păstrează verdeturile într-un pahar plin cu apă

Bunch of herbs in a glass on white background

Dacă ai cumpărat prea mult pătrunjel, mărar, sau orice alt fel de verdeaţă le poţi păstra mai multe zile dacă le pui într-un pahar cu apă şi le ţi în geam la lumină.

12. Păstrează ciupercile într-o pungă de hârtie

Mushrooms in a Paper Bag

Păstrează ciupercile într-o pungă de hârtie pentru ca umiditatea să fie menţinută şi astfel acestea nu vor deveni lipicioase.

13. Ţine laptele în mijlocul frigiderului


Laptele este cel mai bine păstrat în mijlocul frigiderului, asta dacă spaţiul îţi permite.

14. Păstrează borcanele cu susul în jos

fresh kefir in glass ramekin

Dacă ai umplut cămara cu zacuscă, brânză sau compoturi, pune borcanele sigilate cu susul în jos. Se va face vid în interiorul lor şi astfel bacteriile vor sta la distanţă.

15. Ţine tomatele pe o suprafaţă uscată


Roşiile sunt cel mai bine păstrate în afara frigiderului, aşezate una lângă alta pe o suprafaţă uscată.

16. Păstrează pâinea în frigider


Poţi ţine pâinea în frigider pentru ca aceasta să fie mai mult timp proaspătă şi lipsită de mucegai

17. Ţine ţelina în folie de aluminiu


Ţelină va rămâne proaspătă mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu.

18. Împiedică sarea să devină bulgare cu ajutorul orezului


Dacă locuieşti într-un mediu deosebit de umed, păstrează sarea fină adăugând în ea un vârf de cuţit de orez uscat.

19. Reînvie salata ofilită cu apă rece

Close up of lettuce leaves being washed in the sink with splashing water

Dacă salata este puţin ofilită o poţi salva dacă o bagi sub un jet de apă rece.

20. Păstrează dovleceii proaspeţi cu ulei vegetal


Poţi păstra dovleceii până la trei luni dacă îi freci bine cu ulei vegetal înainte să îi depozitezi.

21. Ţine varza în frigider cu tulpina în apă


Varza, la fel ca şi alte legume, rezistă mai mult dacă acestora le sunt tăiate tulipinile şi sunt ţinute în apă. De asemenea, le poţi acoperi cu o pungă de plastic.

22. Păstrează resturile în borcane cu filet

Delicious Banoffee in Mason jar on wood background

Borcanele cu filet sunt excelente pentru depozitarea resturilor. Sunt, de asemenea, perfecte pentru paste, snacks-uri, și alte lucruri care altfel s-ar învechi repede.

23. Păstrează avocado la temperatura camerei până sunt coapte, apoi în frigider

Delicious fresh ripe avocado cross section on brown wooden background, top view. Healthy fresh fruit eating.

Dacă ai tăiat deja fructul şi vrei să Îl mai păstrezi acoperă-l cu ulei de măsline.

Similar Posts