Sarmalele românești pe locul 3 în preferințele gurmanzilor europeni

Sarmalele românești pe locul 3 în preferințele gurmanzilor europeni

author
1 minute, 16 seconds Read

Un inedit concurs s-a desfasurat zilele acestea pe internet, pe contul de Facebook al Parlamentului European, propunând cititorilor să aprecieze care consideră că este cea mai bună mâncare europeană, scrie Agerpres.ro.

7907419

Locul întâi al concursului intitulat “Gustul Europei” – “Taste of Europe” a fost câștigat la mare distanță de către salata tradițională bulgărească cunoscută sub numele de Shopska. Sunt convins că ai savurat-o și tu de câte ori ai avut ocazia, la un prânz sau la o cină. Este o salată simplă de crudități, cu roșii, castraveți, ardei, pătrunjel,brânză feta, și condimente- ulei, oțet, sare și piper.

Aceasta specialitate bulgărească a adunat nu mai puțin de 20.000 de voturi din partea cititorilor.

Pe locul doi la mare distanță s-a clasat supa de sfeclă lituaniană, aceasta reușind să acumuleze peste 6000 de like-uri.

Iar pe locul trei, surpriză, au fost sarmalele românești, acestea reușind să adune 1294 de like-uri pe contul de Facebook al Parlamentului European. Amatorii de sarmale și-au împărțit însă voturile între diferitele sortimente de sarmale propuse de mai multe țări — sarmalele ungurești au adunat 301 de voturi, iar sărmăluțele grecești în foi de viță au obținut 952 de voturi.

Printre alte feluri de mâncare specifice țărilor europene, în competiție au mai intrat spaghetele carbonara italiene (709 voturi), șnițelul vienez (771 voturi), peștele cu cartofi prăjiți al britanicilor (183 voturi) și chifteluțele suedeze (146 de voturi).

Similar Posts