S-a lansat oficial noul iPhone 6, și ceasul Apple

S-a lansat oficial noul iPhone 6, și ceasul Apple

author
3 minutes, 5 seconds Read

Apple a prezentat iPhone 6. Sunt două modele: iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci și rezoluție Retina HD și iPhone 6 Plus cu 5,5 inci cu rezoluție full HD. Poate cel mai important aspect al acestor gadgeturi, pe lângă dotările tehnice, este prețul. Noile telefoane nu sunt mai ieftine decât cele vechi, dar sunt diferite între ele.

S-a lansat oficial noul iPhone 6, și ceasul Apple

iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci pornește de la un preț de 200 de dolari cu abonament pe doi ani la operator american și spațiu de stocare de 16GB. Cel de 64GB costă 300 de dolari și cel de 128GB ajunge la 400 de dolari.

iPhone 6 Plus cu ecran de 5,5 inci are un preț de pornire de 300 de dolari pentru 16GB. Acesta e cel mai scump iPhone, cu un preț de 500 de dolari cu contract pe doi ani la un spațiu de stocare de 128GB.

iPhone 6 are un ecran de 4.7 inch cu rezolutie 1334 x 750 pixeli, in timp ce iPhone 6 Plus are un ecran de 5.5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli.

Camera poate filma la calitate 1080p la 30 sau 60 fps. În timpul înregistrărilor video focusul se face automat, fără oprire.

iPhone 6 Plus va avea o autonomie de 24 de ore în regim de convorbire în reţea 3G. iPhone 6: 14 ore în 3G. Cele două modele dispun de tehnologie VoLTE (Voice over LTE), adică suportă apeluri în reţele 4G/LTE. Camera are un senzor de 8 MP, la fel ca iPhone 5S, dar are performanţe mai bune. Focusul este de două ori mai rapid, comparativ cu generaţia anterioară. iPhone 6 are stabilizare „digitală” a imaginii, iar iPhone 6 Plus stabilizare optică.

Cu ocazia lansării noului iPhone, a fost prezentat oficial și noul ceas Apple.

Apple Watch are implementați o multitudine de senzori care pot fi utilizați pentru monitorizarea sănătății și a exercițiilor sportive, el având o interfață de utilizator revoluționară. Apple Watch are disponibil un buton lateral care permite efectuarea de zoom in și zoom out în orice interfață a unei aplicatii, butonul fiind utilizat în același timp ca și buton Home.

Ceasul dispune de un ecran tactil care poate face diferenţa între o apăsare (care funcţionează ca un clic dreapta la maus) şi o atingere (clic stânga). Apple Watch dispune şi de un mic difuzor. Sunt disponibile şase curele diferite.

Apple introduce conceptul de “Digital Crown”, un instrument versatil care ajută la mărirea conţinutului pe un display mic. Utilizatorul va putea naviga pe Apple Watch fără să acopere display-ul. Un buton lansează un meniu cu prietenii din agendă, ale căror feţe vor putea fi apăsate pentru a le trimite orice – mesaje, notiţe, “chiar şi pulsul”. LED-urile infraroşii şi cu lumini vizibile detectează pulsul, împreună cu fotosenzorii.

S-a lansat oficial noul iPhone 6, și ceasul Apple

Ceasul își pornește singur ecranul în momentul în care ridicăm mâna, are un ecran tactil, este capabil să preia notificări din iPhone, să ne permită să interacționam cu Siri și să scrie după dictare. Ecranul Apple Watch este protejat de un panou de sticlă de safir și permite inclusiv interacțiunea cu alte Apple Watch-uri disponibile prin peajmă, spunându-ne în același timp și care este ritmul nostru cardiac.

De asemenea, Apple Watch include aplicații pentru hărti, fotografii, muzică și mesaje. Pentru a putea funcționa, Apple Watch trebuie să fie conectat la un iPhone.

“Apple Watch este cel mai personal aparat pe care l-am creat vreodată. Am dorit să cream cel mai bun ceas din lume”, a spus Cook.

S-a lansat oficial noul iPhone 6, și ceasul Apple

Apple Watch va fi vandut la pretul de 350$ în SUA, sau 350€ în Europa, dar va fi disponibil pentru achiziție abia la începutul anului 2015.

Similar Posts