România lui Dan Puric. A fost Dan Puric informator al securității?

România lui Dan Puric. A fost Dan Puric informator al securității?

author
2 minutes, 6 seconds Read

Luni seară am descoperit răsfoind printre programele TV, o emisiune care mi-a atras atenția. Era un interviu realizat de către Robert Turcescu lui Dan Puric.2415657

Fotó: Facebook

Cine este Dan Puric? Probabil majoritatea dintre voi îl știți. Unii îl apreciază, alții poate că îl detestă.

Dan Puric este un actor și regizor român care a jucat atât în teatru cât și în film. Este supranumit “rapsodul bucuriei” și “ortodoxul îmbisericit mărturisitor”, așa cum apare în prefața propriei cărți.

Este autorul cărții “Cine suntem, sau despre taina identității personale și comunitare trăită și exprimată în și prin persoana autorului”, în care vorbește despre apropierea sa de creștinism și despre pierderea identității neamului românesc. Poate o altă carte care îți sună mai cunoscută este “Omul Frumos”.

Dar să revin la interviul cu Dan Puric. Au fost povestite o serie de întâmplări trăite de acesta de-a lungul vieții. A făcut și o caracterizare a sufletului României.

A fost Dan Puric colaborator al securitații?

“Aveam 17 ani și eu în liceu adunam câte două clase într-una. Colegii mei de liceu știu. Și îl imităm pe Ceaușescu. Era nenorocire. Erau și profesori acolo. Și într-o zi m-am pomenit că directoarea mă cheamă la birou că a venit un domn de la UTC. Domnul de la UTC era un tip inteligent nu era prost. Și mi-a spus că e cazul să luăm Basarabia. Eu am zis că “da”, că e pământ românesc. M-au pus să semnez un angajament, și mi-au spus că nu trebuie să le zic părinților despre asta. Eu nu prea îmi dădeam seama ce scriu. Aveam 17 ani. După două luni a venit din nou. Dar nu a obținut nimic de la mine, că el vroia ceva direct.

Despre pământul românesc

“E jefuit, suntem jefuiți în ce suntem mai buni. Înainte să ne jefuiască ăstia țara, te jefuiesc de modele, de valori, nu mai ai încredere. Tu ai mai prins ceva valori, eu am prins chiar și în comunism pentru că știam că alea interzise sunt alea bune”

Despre poporul român

“Poporul român are nevoie de dreptate ca să se refacă moral “

Dacă dorești să vezi mai multe din interviul oferit de Dan Puric, găsești mai jos întreaga emisiune. Merită să o urmărești. Vei afla lucruri foarte interesante.

Similar Posts