Nu ai timp să găteşti, motiv pentru care apelezi foarte des la sandviciuri și omletă? Iată aici 15 reţete rapide şi uşor de făcut speciale pentru tine.
Pui prăjit cu sparanghel Ingrediente: 1 lingură de sos de soia 1 lingură de miere 2 bucăți piept de pui 1 lingură de ulei de măsline o legătură de sparanghel 4 căței de usturoi ceapă verde
2 linguriţe de ulei de susan
Taie carnea de pui în bucăți mici. Combină mierea și sosul de soia într-un castron și adaugă carnea de pui. Amestecă totul bine, apoi pune-l în frigider. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Taie sparanghelul și pune-l în uleiul încins 5 minute. Scoate bucățile de pui din sos și prăjește-le timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul, ceapa verde şi sosul. Găteşte pentru aproximativ trei minute. După ce e gata, ia preparatul de pe foc şi pune puţin ulei de susan. Serveşte cu orez şi susan după gust.
Pizza Margherita Ingrediente: 2 felii de pâine de grâu mozzarella 1 roşie tăiată în felii subțiri 5-6 frunze de busuioc 3 căţei de usturoi 1 lingură de ulei de măsline 1.5 lingură de oţet balsamic sare şi piper
Zdrobeşte usturoiul și amestecă totul cu uleiul. Unge feliile de pâine cu jumătate din amestecul de ulei, si apoi pune într-un cuptor preîncălzit la 180ºC timp de 5 minute. Așează mozzarella pe partea de sus a feliilor de pâine şi presară sare și piper. Feliile subțiri de roşii, se întind pe pâine. Baga în cuptor pentru încă 7 minute. Așteaptă până când prinde o culoare aurie. Se amestecă uleiul rămas cu oţetul balsamic şi frunzele de busuioc. După ce pizza este gata, se presară cu sos și busuioc.
Lo mein Ingrediente: 150 g de tăiţei de ou 1 lingură de ulei de măsline 2 căţei de usturoi 200 g de ciuperci 1 ardei gras roșu 1 morcov 1/2 cană de mazăre 3 ceşti de spanac Pentru sos: 2 linguri de sos de soia 2 linguriţe de zahăr 1 linguriţă de ulei de susan 1/2 linguriţă de ghimbir 1/2 linguriţă de ketchup iute
Amestecă împreună sosul de soia, zahărul, uleiul de susan, ghimbirul şi ketchup-ul într-un castron. Fierbe ulterior tăiţeii. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi adaugă usturoiul, ciupercile feliate, ardeiul și morcovul. Căleşte 5 minute. Adăugă spanacul şi fierbe timp de 2-3 minute. Combină amestecul cu sos şi tăiţei.
Somon dulce-picant Ingrediente: 4 bucăţi de somon 2 linguri de zahăr brun 1 lingură de miere 1 lingură de ulei de măsline 1 linguriţă de praf de chili 1 linguriţă de chimen 1/8 linguriță de sare 1/8 linguriță de piper negru 1 cană de orez
Prepară orezul. Separat amestecă mierea cu o lingură de ulei de măsline într-un bol. Unge bucăţile de somon cu acest amestec. Într-un alt castron, combină zahăr brun, praful de chili, piperul negru, sarea și chimenul şi întinde amestecul pe toată suprafaţa somonului. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie. Şi prăjeşte somonul timp de 7 minute pe o parte şi încă 4 minute pe cealaltă parte. Ia peștele de pe foc şi serveşte cu orez.
Creveți taco Ingrediente: 8 tortilla 2 lămâi 1 ceaşcă de smântână 2 ceşti de varză tocată 1/2 linguriță de sare 1 lingură de ulei de măsline 1/2 linguriţă de praf de chili un vârf de cuțit de piper 700 g creveți 2 căţei de usturoi 1 roşie 1 avocado 1 ardei iute 1 lingură de suc de lămâie 1/4 ceaşcă de coriandru
Macină ardeiul curățat de semințe, usturoiul și ceapa într-un blender. Taie roșia în 4 bucăți, scoate seminiţele şi toacă-o marunt. Decojeşte şi toacă mărunt fructul de avocado şi pune-l într-un castron. Adaugă amestecului suc de lămâie, sare și coriandru tocat. Combină creveţii cu sare, chili, un vârf de cuțit de piper şi ulei de măsline. Prăjeşte-i în tigaie pentru 1-2 minute pe fiecare parte. Încălzeşte tortilla în cuptorul cu microunde, unge-o cu 1 lingură de smântână, apoi acoperă cu varză tocată, salsa și creveți.
Fasole cu roşii şi cârnaţi
Ingrediente: 1 cutie de fasole 200 g cârnați 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 conservă de roşii tăiate 1 linguriţă de zahăr brun 4 ouă 50 g de parmezan 1 lingură de ulei de măsline sare ierburi
Se taie ceapa și usturoiul și se prăjesc cu cârnații în ulei de măsline. Adăugă roşiile şi zahărul, se fierbe amestecul până când grosimea dorită este atinsă. Adaugă fasolea şi lăsa să se pătrundă toate aromele, se presară cu parmezan şi se găteşte la cuptor la 180 ° C timp de 5 minute. Se presară cu ierburi proaspete.
Paste cu roșii cherry și busuioc
Ingrediente: 250 g de spaghete 1 ceapă 4 căței de usturoi 250 g de roşii cherry Busuioc o legătură de pătrunjel 1 lingură de ulei de măsline 2 linguriţe de sare 1/2 linguriță de piper negru 5 ceşti de apă parmezan
Toacă ceapă, usturoiul, roşiile, busuiocul şi pătrunjelul. Combină toate ingredientele într-o cratiţă mare, apoi se aduc la punctul de fierbere, amestecând constant. După ce amestecul începe să fiarbă, se reduce căldura și se lasă pe foc amestecând până se îngroaşă sosul. Se presară cu parmezan ras.
Tortilla cu brânză și ciuperci
Ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline 2 roşii, tocate mărunt 300 g de ciuperci feliate 1-2 căţei de usturoi, zdrobit sare şi piper după gust 4-8 tortilla 250 g de brânză tocată 4 frunze de ceapă verde
Încălzeşte uleiul într-o tigaie, adaugă usturoiul şi ciupercile. Găteşte timp de 3-5 minute, adaugă roşiile şi prăjeşte amestecul, condimentat cu sare și piper, timp de încă 2-3 minute. Pune pe o farfurie şi lasă să se răcească puţin. Șterge tava cu un prosop de hârtie. Unge o jumătate din fiecare tortilla cu o parte din amestecul de ciuperci, brânză şi ceapă verde şi acoperă cu cealaltă jumătate.
Se încălzește tigaia bine, se adaugă un pic de ulei. Încinge tortillia pe fiecare parte, până când se rumeneşte uşor şi brânza se topește.
Sandvişuri cu brânză, spanac şi avocado
Ingrediente: 2 felii de pâine 2 linguri de pesto 2 felii de brânză o mână de spanac 1/4 avocado 2 linguri de brânză Feta, mărunţită ulei de măsline pentru prăjit
Întinde sosul pesto pe feliile de pâine. Adaugă 1 felie de brânză, avocado tocat, brânza Feta și în cele din urmă acoperă cu a doua felie de pâine. Se apasă ușor pe sandviș. Încălzeşte sandvişul într-o tigaie cu puţin ulei de măsline până când pâinea devine maro auriu.
Cotlet de porc Ingrediente: 2 linguri de unt 3 linguri de sos iute 4 felii de cotlet de porc, aproximativ 1,5 cm grosime 4 felii subțiri de brânză sare şi piper
Condimentează fiecare bucată de cotlet cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie mare, adaugă 2 linguri de sos iute și amestecă totul. Pune cotletul în tigaie și fierbe timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Scoate cotletul de la căldură, şi împreună cu sosul rămas şi o felie de brânză se pune în cuptor până când brânza se topește.
Paste Zucchini cu sos de busuioc și roșii cherry
Ingrediente: 500 g de paste 4 căței de usturoi 15 roșii cherry busuioc uscat praf de piper negru parmezan, ras 3 linguri de ulei de măsline 4 dovlecei
Se fierb pastele, se feliază dovleceii în fâșii subțiri și se toacă usturoiul mărunt. Taie roşiile cherry în jumătate. Dovleceii se gătesc la foc mediu în ulei de măsline până când devin moi. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi un vârf de cuţit de praf de chili. Scoate dovlecelul din tigaie. În aceeași tigaie, căleşte puţin roşiile si presară busuioc uscat. Aşează pastele pe o farfurie de servire, adăugă dovleceii, garnisește cu roşiile cherry şi presară cu parmezan ras.
Spanac cu năut Ingrediente: 700 g de spanac 400 g năut 3 căţei de usturoi 6 ridichi roşii câteva fire de coriandru ghimbir ulei de măsline paprika sare
Fierbe spanacul în apa uşor sărată până când devine moale. Scurge spanacul fiert, folosind o sită. Peste el se toarnă uleiul de măsline.
Încălzeşte uleiul într-o tigaie, adaugă ghimbirul tăiat foarte fin și fierbe până devine auriu. Când începi să detectezi un miros puternic de usturoi, adaugă năutul, presară cu boia și fierbe timp de 3-4 minute. Înainte de a lua cratiţa de pe foc, se adaugă ridichile tăiate felii.
Tortellini cu spanac și roșii
Ingrediente: 250 g de tortellini cu ricotta și spanac 1 lingură de ulei de măsline 250 g de roşii cherry 40 g de pătrunjel tocat 3 linguri de parmezan ras
Găteşte tortellini într-o tigaie timp de 2 minute până când se înmoaie. În același timp, se încălzește uleiul într-o tigaie și se fierb roşiile. Când acestea sunt fierte, se scurg repede. Peste roşii se adaugă tortellini, pătrunjel, puțină apă și aproape toată brânza. Se fierbe totul împreună, se condimentează cu sare şi piper negru şi se serveşte cu brânză rămasa.
Peste tilapia la grătar Ingrediente: fileuri de tilapia ulei vegetal 1 lingură de boia uscată 2 linguriţe de cimbru 1 linguriţă de chimen 1 linguriţă de oregano 1 linguriţă de praf de usturoi uscat 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de praf de piper negru 1/2 linguriță de praf de piper roșu
Se amestecă toate condimentele împreună. Acoperă fiecare felie de file cu amestecul de condimente. Încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte peștele timp de 3 minute pe fiecare parte.
Conopidă picantă Ingrediente: 500 g de conopidă 2 linguriţe de ulei vegetal 2 căţei de usturoi 2 linguri de sos de soia 1 lămâi ceapă verde tocată, 1 lingură de sos iute
Se încălzește tigaia, se adaugă uleiul, conopida şi usturoiul tocat. Găteşte până se rumeneşte. Redu căldura, şi adaugă sosul iute, sucul de lămâie și aproape toată cantitatea de ceapă. Găteşte timp de 2 minute. Presară restul de ceapă peste preparatul terminat.
Potfă bună!