Reţete mai puţin cunoscute din mere, pentru îngrijirea corporală

Reţete mai puţin cunoscute din mere, pentru îngrijirea corporală

author
2 minutes, 9 seconds Read

Merele sunt extraordinar de sănătoase pentru organismul nostru. Cât de des ai auzit că “un măr pe zi ţine doctorul departe”? Acestea însă pot fi folosite şi în moduri mai puţin cunoscute. Datorită substanţelor conţinute acestea hrănesc şi energizează pielea. De asemenea este un bun antiinflamator, antiseptic, uşor exfoliant şi hidratant.8056518

Poză: pixabay.com

Bătrânii foloseau merele în diferite preparate care îmbunătăţeau sănătatea şi frumuseţea. Multe dintre cosmeticele pe care noi le folosim conţin extract din acest fruct miraculos.

Vă prezint în continuare câteva reţete din strămoşi, uşor de preparat, care îţi vor revitaliza organismul:

Pentru ten

Pentru a preveni şi trata lăsarea pielii poţi încerca masajul cu suc de măr. Masează faţa cu un tampon de vată înmuiat în suc proaspăt stors de măr, timp de câteva minute, cu mişcări circulare şi ascendente. Lasă-l pe faţă timp de 5 minute, apoi clăteşt-l cu apă rece. Fă acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

Pentru regenerarea şi împrospătarea pielii este recomandată masca cu măr, lămâie şi miere de albine. Rade un măr mic, adaugă câteva picături de lămâie, apoi o linguriţa de miere. După ce ai amestecat bine întinde compoziţia pe faţa şi gâtul proaspăt spălate. După 20 de minute se îndepărtează cu apă călduţă.

Masca cu mere şi germeni de grâu este excelentă pentru luminozitatea tenului. Amestecă două linguri de pireu de măr cu germeni de grâu bine mărunţiţi. Aplic-o pe faţă. Las-o să acţioneze 15-20 de minute, și clăteşte ulterior cu apă rece.

Pentru un ten gras poţi face o mască din măr, iaurt şi argilă. Dă un măr mic pe răzătoare, amestecă-l cu două linguri de iaurt şi argilă până când aceasta devine o pastă omogenă. Aplică pasta pe faţă timp de 20-25 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Pentru păr

Pentru revitalizarea părului uscat şi lipsit de vitalitate amestecă două mere rase cu două linguri de oţet de mere, o linguriţă suc de lămâie proaspăt şi o lingură de făină de porumb.

Întinde compoziţia pe părul uscat, lăsa să acţioneze timp de 30 de minute, apoi spală părul în mod obişnuit.

Similar Posts