Redacţiile Radio Trinitas şi Trinitas TV, sfinţite de Patriarhul Daniel cu ajutorul trafaletului

Redacţiile Radio Trinitas şi Trinitas TV, sfinţite de Patriarhul Daniel cu ajutorul trafaletului

author
1 minute, 37 seconds Read

Patriarhul României, Părintele Daniel, a sfinţit şi inaugurat noile studiouri ale Radioului şi Televiziunii TRINITAS, folosindu-se pentru acest lucru de un trafalet în locul tradiţionalului buchet de busuioc.

2636489

„Vă dorim mult ajutor de la Dumnezeu, ocrotirea Preasfintei Treimi şi să lucraţi cu bucurie, pentru că aşa cum se spune la hirotonie, predica Apostolilor a fost Treimea cea deofiinţă şi nedespărţită. Aceasta este bucuria misiunii creştine. Într-adevăr s-a făcut într-un timp scurt o lucrare importantă, mare şi sperăm să fie totul funcţional. Vă dorim tuturor sănătate, bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu”, a spus Patriarhul Daniel, informează Basilica.ro.

Ulterior după ce în presă au fost publicate fotografii cu buclucașul trafalet, cei de la Patriarhie au revenit cu explicații, criticându-i astfel pe “jurnaliştii fără cunoştinţe liturgice”, precizând că acela era un miruitor extensibil, care fusese stropit în prealabil cu agheasmă cu ajutorul unui buchet de busuioc numit “sfeştoc”.

5415160

„Nu este trafalet. Trafalet este pentru cei neiniţiaţi, cei care habar n-au în ce constă slujba de sfinţire şi ce se foloseşte la slujba de sfinţire. Este o tijă de aproximativ 2-3 metri, având în vedere faptul că sunt şi încăperi mai înalte şi care este folosită pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperii respective”, a declarat Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

5122185

BOR precizează că la slujbele de sfinţire a caselor se folosesc sfeştocul şi miruitorul, iar, “din raţiuni practice, pentru clădirile înalte miruitorul este unul extensibil, fiind confecţionat dintr-o tijă telescopică de aproximativ 2,5-3 metri lungime, având la partea superioară un burete care se îmbibă în untdelemnul sfinţit, pentru a face semnul Sfintei Crucii pe zidul sau peretele clădirii”.

Deci, este sau nu este un TRAFALET?

Similar Posts