Cum să reciclezi pet-urile de plastic. Transformă-le în sfoară

Cum să reciclezi pet-urile de plastic. Transformă-le în sfoară

author
1 minute, 19 seconds Read

Suntem preocupați din ce în ce mai mult cu problema protecției mediului înconjurător. Cu toții vrem o natură curată, nepoluată, însă dacă se poate cu minim efot din partea noastră.

9463640

Tot ce trebuie să facem este să avem grijă de ceea ce lăsăm în urma noastră după ce ieșim la iarbă verde, să strângem și să depozităm gunoaiele în locurile special amenajate și dacă este posibil pe sortimente.

Totul depinde de mentalitatea oamenilor și de puterea acestora de a întelege să protejeze mediul în care trăim cu toții. Dar pentru unii, chiar această mentalitate este greu de schimbat.

Deșeurile, de orice natură ar fi ele se degradează în zeci poate chiar sute de ani.

Privește și analizează:

* o banană – o lună * o pungă de hârtie – o lună * un cotor de măr – 3 luni * deșeuri de hârtie – 3 luni * filtru de țigară – 1-2 ani * guma de mestecat – 5 ani * cutii de conservă– 80-100 ani * doze de aluminiu – 200 -500 ani * pet-urile – 450 ani * pungi din plastic – 450 ani * cărți de credit – 1000 ani * paharele de plastic (de unică folosință) – 1 milion de ani

* recipiente din sticlă – NICIODATĂ

Conform unei propuneri legislative adoptate de Parlamentul European, statele membre sunt obligate ca până în 2017 să reducă la jumătate cantitatea de pungi de plastic utilizate și cu cel puțin 80% până în 2019.

Venind în ajutorul nostru, un rus a inventat un dispozitiv care transformă pet-urile de plastic în sfoară. Este o idee interesantă, și care probabil își va găsi aplicabilitate în viitorul apropiat.

Similar Posts