Războiul mediatic dintre poliţistul Marian Godină şi Cârcotaşi continuă. Declaraţiile acestora sunt din ce în ce mai tăioase

Războiul mediatic dintre poliţistul Marian Godină şi Cârcotaşi continuă. Declaraţiile acestora sunt din ce în ce mai tăioase

author
6 minutes, 33 seconds Read

Războiul mediatic dintre cei aceștia a început de la o întâmplare care ar putea fi considerată hilară, dacă nu ar fi atât de absurdă.

Războiul mediatic dintre poliţistul Marian Godină şi Cârcotaşi continuă. Declaraţiile acestora sunt din ce în ce mai tăioase
O bătrână a fost încătuşată de către 12 poliţişti şi amendată cu 400 de lei pentru că a trecut strada pe culoarea roşie a semaforului şi a refuzat să se legitimeze. Mai mult ea a fost dusă ulterior şi la un control psihologic.

De aici au început însă o serie de atacuri pe reţelele de socializare care îi au ca protagonişti pe de o parte de poliţistul Marian Godină şi pe de alta parta pe Mihai Găinuşa şi pe Şerban Huidu.

Marian Godină şi-a exprimat dezaprobarea într-o postare față de cei care au asistat la scenă şi au început să huiduie poliţiştii veniţi să rezolve problema.

“E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunaţi ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-şi puţin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea poliţiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea. Şi când spun că încălcase legea, nu mă refer doar la faptul că traversase pe roşu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identităţii. Pentru asta a fost condusă la sediu, iar pentru că s-a împotrivit a fost încătuşată, nu pentru că a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amendă de 125 de lei sau poate chiar un avertisment şi acest întreg circ nu ar fi mai avut loc”, a scris acesta pe Facebook.

Numai ca spusele lui se pare că au trezit anumite reacţii într-unul din cârcotaşi, mai exact Mihai Găinuşă care s-a gândit să îi dea poliţistului pe blogul său, ceea ce a considerat el a fi o replică dură.

„Bey, polițistul Godină îi ceartă pe indivizii care huiduiau cei 10 până la 11 polițiști în misiune, care înghesuiau într-o mașină de patrulă o băbuță deosebit de infractoare. Bestia traversase pe roșu la Unirii refuza să se legitimeze, bey! Aveți dreptate dom șef Godină! În locul lu’ matale aș propune chiar reintroducerea pedepsei cu moartea.Păi ce facem acilea? În ritmul ăsta, azi-mâine o să ajungeți să traversați strada babe, cu coloana oficială, ca pe Oprea” a scris el , vrând probabil să iasă în evidenţă printr-un text care “să îl înveţe minte”pe poliţist .

Ceea ce a uitat însă cârcotaşul este că Godină nu este omul care să renunţe aşa de uşor atunci când crede că are dreptate aşa că răspunsul acestuia nu s-a lăsat aşteptat. Pe pagina lui de Facebook acesta a scris ca replică la afirmaţiile lui Găinuşa:

“(…)Dragă Mihai, o să încep cu asta: dacă aş fi fost în locul tău şi l-aş fi avut coleg pe Şerban Huidu atâția ani, din decență şi din bun simț, nu mi-aş fi mai dat cu părerea în veci pe o temă rutieră. Ştii tu…p-acolo…pe la Timişul de Jos. Unde era justițiarul din tine atunci, să explice cum stă treaba cu legea? Eu am fost chiar acolo, am văzut cu ochii mei cadavrele întinse pe asfalt şi eu l-am dus pe colegul tău la spital pentru a i se lua sânge pentru stabilirea alcoolemiei. L-am dus cu maşina de poliție pe omul care cu ceva timp înainte de accidentul acela, rămăsese fără permis pentru că făcuse o depăşire cam în aceeaşi zonă. Nu mai înceta apoi cu denigrările la adresa colegului meu care îi reținuse permisul şi chiar promitea prin emisiuni un premiu pentru cel care îl va filma pe acel coleg luând şpagă. Apoi…karma! Ce bine era dacă ar fi fost un coleg iarăşi acolo care să îl oprească înainte de a comite acel accident!(…) .Ca persoană publică ce eşti, ar trebui să nu instigi vreodată la nerespectarea legii. De fapt, la câți urmăritori ai pe pagină, nu ar fi nici asta o problemă. Te exprimi pe un ton superior, folosind acel „bey” pentru a da impresia că eşti deştept. E doar o impresie. Mie nu-mi pari, sincer. După ce ți-am citit textul, bănuiam deja că nu prea poți multe, dar când ți-am citit şi comentariile, m-am convins.(..)”

Postarea sa a atras foarte multe like-uri de fapt mult mai multe decât a atras postarea lui Găinuşă, acesta reuşind de altfel să îşi atragă mai mult un val de antipatii.

În acest context, Şerban Huidu simţindu-se lezat a răspuns atacurilor poliţistului printr-o postare pe pagina sa de Facebook afirmând:

“1. Când se termină argumentele, se aduce în discuție cazul Huidu. Eu cred că Marian are argumente, iar această abordare facilă nu e onorantă. În plus, Găinușă nu conducea cu mine mașina atunci și a plecat din Cronică atunci când i s-a terminat contractul. Deci „s-a lepădat” de prietenia noastră! Nu e corect pentru el să îi faci un ca asta, Marian!

2. Confirm că Marian m-a dus la spital atunci. Dar a uitat să precizeze comportamentul. Până când i-am zis: „Ia pistolul și trage-mi un glonț în cap!”. Răspunsul lui a fost prompt: „Dacă aș putea, așa aș face!”. Evident, și-a cerut scuze. Credea că sunt băut.
Vă mai spun ceva: mie îmi place Marian Godină și am avut o discuție cu el în urmă cu aproape doi ani, când i-am remarcat talentul, pentru a face chiar o rubrică cu el la mult ponegrita emisiune. Nu a ieșit din cauza șefilor Poliției Române care nu au fost de acord cu ideea. Dar dacă se întâmplă și era coleg cu subsemnatul?”.

Se pare că totuşi poliţistul a revenit la sentimente mai bune pentru că şi-a cerut şi el scuze ulterior postării lui Şerban Huidu de la acesta, scriind:

“Îmi pare rău pentru cuvintele dure pe care ți le-am spus în ziua aia urâtă, atunci când recunosc că am acționat sub imperiul emoțiilor şi, în prostia mea, am crezut de cuviință să îți țin morală, deşi erai la pământ. Îmi pare rău că eşti nevoit să suporți injuriile unor oameni care nu-s capabili să înțeleagă că un accident rutier se comite din culpă, nu cu intenție.
Mă bucur că am avut ocazia să îți cer scuze personal şi îmi cer scuze încă o dată şi aici. Dacă îți aminteşti, când ne-am despărțit la spital, ți-am strâns mâna şi ți-am zis să fii tare. Te-ai uitat în ochii mei şi nu-mi mai dădeai drumul la mână. Privirea aia a ta m-a urmărit mult timp şi a fost pedeapsa ce am primit-o pentru felul în care ți-am vorbit în primă fază. Din păcate, ne place să credem că nouă nu ni se poate întâmpla. Eu sper să nu trec vreodată prin ce ai trecut tu. Dacă vreodată te voi putea ajuta cu ceva, o voi face cu mare drag!”.

Se pare că războiul mediatic se aplanează încet, dar cine ştie ce va urma. Oricum comentariile internauţilor la postările celor trei sunt numeroase formându-se deja tabere care dezbat această situaţie inedită.

Armata :))

Közzétette: Bitza Robert – 2016. augusztus 4.

Similar Posts