Punctul culminant al unei nunti: dansul mirilor

Punctul culminant al unei nunti: dansul mirilor

author
4 minutes, 31 seconds Read

 

Ei doi stau in mijlocul scenei, luminile s-au stins ca suspansul sa creasca, apoi s-a aprins reflectorul multicolor si muzica s-a auzit pe fundal venind de departe ca un val crescul in mijlocul marii, dar care are menirea sa ajunga la tarm si sa sarute nisipul fierbinte. Perdeaua parfumata de fum colorat a invaluit totul. Ei doi in mijlocul scenei pregatiti pentru momentul lor. Mii de ochi sunt atintiti asupra lor, este posibil ca dansul lor sa apara si la stiri trimis de vreun nuntas cucerit pe deplin de reprezentatie.

Ea este ca o floare de crin imperial, iar el ca un trandafir rosu. Au crescut unul langa celalalt, s-au sustinut reciproc, apoi au inceput sa infloreasca. Prin frumusetea ei, mireasa a atras si alti admiratori, dar el a perseverat. Cand sufletul ei era ranit de moarte, ii oferea o batista alba din dantela sa isi stearga lacrimile si un umar pe care sa planga.

Stau acolo in mijlocul scenei fara pic de emotii. Au pregatit dansul mirilor cu profesionisti si sunt siguri ca va fi un moment perfect.  Stiu pe de rost fiecare prindere de mana si fiecare desprindere, fiecare pirueta si fiecare saritura. E timpul sa demonstreze ce echipa buna fac impreuna ca lumea sa inteleaga ce anume i-a unit.

Dansul mirilor incepe si parca ar fi o scena dintr-un program al celor mai buni patinatori pe gheata ai lumii. Nuntasii sunt in delir si ar dori ca dansul mirilor sa nu se mai termine.

Nimic nu anticipa un asemenea moment. Mirele parea un tanar cuminte si emotionat, mireasa isi invingea cu dificultate timiditatea si totusi parca au fost campioni la dans artistic.

Multi au vazut asemenea momente, iar cunoscatorii stiu unde si de cine au fost pregatiti tinerii. Exista cursuri speciale pentru dansul mirilor oferite de clubul sportiv Dancevision la care se pot inscrie toti cei care doresc.

Mireasa are tendinte de ingrasare si se teme ca nu ii va mai veni perfect rochia?

Tot in acest loc isi rezolva aceasta problema. Mai intai, poate cere consultanta nutritie si va fi sfatuita sa adopte o dieta care sa o mentina in forma. Nu este deloc greu, in plus, sacrificiul merita sa fie facut. Rochia de sirena cu brodatura, cu perle si cristale trebuie sa ii vina pe rand si sa ii puna in valoare un corp perfect. Un corp perfect cu sacrificii se tine, dar si cu un curs fitness. Miscarile executate pe muzica ajuta la dans. Participantii invata sa fie si coregrafi, fiind initiati in corespondenta: ritmul muzicii, ritmul miscarilor. Secretul consta in coordonarea celor doua ritmuri.

Sigur ca observatia este valabila si pentru mire, fiindca nici pe el nu trebuie sa il stranga pantalonii, sacoul sau camasa in ziua nuntii. Hainele trebuie sa nu ii incomodeze, fiindca trebuie sa mearga pe la fiecare masa sa multumeasca nuntasilor, sa danseze cu fiecare, sa se intereseze de ceea ce mai este nevoie la fiecare masa in parte, sa primeasca felicitari de la cei care le sunt alaturi.

Daca la nunta lor mirii doresc ca domnisoarele, cavalerii de onoare si nasii sa danseze alaturi de ei pe scena ca la carte, pot solicita cursuri de dans ca acest lucru sa fie posibil. Persoanele timide au la dispozitie lectiile private de dans in care invata si cum sa-si gestioneze emotiile si sa nu greseasca.

Metodele instructorilor sunt eficiente, astfel incat toti cursantii care au trecut pe la acest club stiu sa danseze la prima auditie pe o melodie fara sa greseasca si sa se miste firesc pe ringul de dans. Miscarile naturale, gesturile delicate, la inceput studiate, apoi intra singure in reflex, o atitudine pozitiva pe scena fac din orice prezenta un moment fermecator.

Instructorii bine pregatiti analizeaza atent atuurile fiecarui dansator, apoi il invata sa le valorifice la maximum. La acest club sportiv se invata ca dansul este oferit celor care privesc din toata inima, cu infinita bucurie, prin urmare, trebuie sa fie insotit de zambete.

La cursurile de dans organizate de acest club sportiv trebuie inscrisi si copiii fiindca sunt benefice. Dansul contribuie la dezvoltarea armonioasa al celor care il practica si la mentinerea starii de sanatate. Un copil trebuie sa stie sa danseze, fiindca:

-va fi solicitat la serbarile scolare si sa nu fie pus in inferioritate de faptul ca nu stie sa danseze sau ca se misca in dezacord total cu ritmul muzicii;

-va dansa la ziua lui de nastere, iar in acele momente chiar el trebuie sa dea tonul petrecerii;

-urmeaza banchetele si acolo trebuie sa danseze cu colegii de clasa sau sa invite profesorii la dans.

Dansul este asemenea vantului usor care pleaca florile frumoase din gradina si le tulbura frumusetea, amestecandu-le parfumurile. Dansul este pasarea maiastra care isi intinde gratios aripile, isi pregateste trupul si apoi pe ritmuri de ciocarlie cucereste universul. Dupa cum omul nu poate trai fara poezie, fara romane, fara teatru, fara muzica si pictura sau sculptura, nu poate trai nici fara dans, fiindca nu este petrecere la care sa nu se auda glume si sa nu se danseze.

Daca aceasta arta este atat de importanta si se organizeaza cursuri ca oamenii sa invete sa danseze asemenea trestiei in vant si sa pluteasca pe muzica asa cum pluteste puful de papadie, persoanele care doresc sa danseze trebuie sa se inscrie la cursurile care ii transforma in artisti adevarati. Cine danseaza in fata altora are responsabilitatea sa le farmece privirile nu se le agreseze.

Similar Posts