duminică, mai 29, 2022

Primul drum solar pentru biciclişti a fost construit în Amsterdam

Date:

Share:

Un proiect ambițios a fost finalizat în această lună în Amsterdam ,un drum solar care promite că în viitor va înlocui drumurile de beton.

Primul drum solar pentru biciclişti a fost construit în Amsterdam

Drumul, care a fost dezvoltat de către Institutul de Cercetare TNO, se întinde între suburbiile din Krommenie și Wormerveer, pe o lungime de 70 de metri şi va putea susţine circa 2.000 bicicliști. Acest drum urmează să fie inaugurat în 12 noiembrie.

Chiar dacă distanța de 70 metri nu pare foarte mare, acesta poate deschide porţile către o nouă posibilă infrastructură. Momentan este făcut pentru biciclişti, susţinând doar o greutate mică.

SolaRoad, cum este numit acesta, poate alimenta până la trei case cu lungimea la care a fost proiectat în momentul de față.

Este realizat din dale prefabricate compuse din blocuri de beton acoperite cu un strat translucid de sticlă. Sticla a fost dată cu un strat special pentru a-i creşte rezistenţa și este suficient de puternică pentru a rezista bilelor de oţel aruncate pe stradă.

Primul drum solar pentru biciclişti a fost construit în Amsterdam

Construcţia este puţin înclinată pentru ca apa în urma ploilor să se scurgă iar în urmă să rămână strada cât mai curată pentru a capta lumina solară.

În următorii trei ani, SolaRoad va fi îmbunătăţit pentru a capta cât mai multă energie. Pentru că nu pot fi reglate la poziția soarelui, panourile vor genera aproximativ cu 30% mai puțină energie decât cele plasate pe acoperișuri.

Din păcate, costurile de producție sunt destul de ridicate. Această porţiune de drum a costat 3 milioane dolari, însă, specialiştii speră ca pe măsură ce această tehnologie se va dezvolta, preţul producției va scădea.

https://www.youtube.com/watch?v=fYxc3QWQbVo

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img