Prima piață din România cu produse 100% românești

Prima piață din România cu produse 100% românești

author
1 minute, 47 seconds Read

Se spune că judetele din vestul României, fiind mai aproape de graniță, și implicit mai aproape de vestul Europei, au un grad de civilizație mai avansat față de restul României. Nu știu dacă acest lucru este întru-totul adevărat, dar ce pot să constat este faptul că parcă în aceste zone totul se mișcă altfel, oamenii gândesc altfel, și parcă sunt totuși mai civilizați, asta poate și datorită influenței țării vecine.

Prima piață din România cu produse 100% românești

Poate și din această cauză la Oradea a fost lansată o inițiativă inedită susținută de către Asociația Firmelor Bihorene, prin care a luat ființă o piață în care se vor vinde produse de proveniență 100% din județul Bihor, produse obținute în propria gospodărie, fie că este vorba despre legume sau fructe.

Conform spuselor directorului executiv al Asociației Firmelor Bihorene, Radu Silaghi, această asociație a realizat un parteneriat cu mai multi producători locali pentru a oferi bihorenilor o piață agroalimentară 100% românească.

“Este un proiect-pilot prin care dorim să oferim orădenilor, din ce în ce mai preocupați de ceea ce pun pe masă, alimente din producția autohtonă. Am contactat deja peste o sută de producători locali din întreg județul, cu care vom colabora pentru acest proiect numit AFB Local Market’‘, a spus Radu Silaghi, pentru agerpres.ro..

O inițiativă similară au avut și autoritățile din Timișoara, acestea oferind producătorilor locali posibilitatea de a-și vinde produsele în fiecare sâmbătă a lunii.

„Fără mese rezervate pentru comercianţi şi fără presiuni din partea acestora. O piaţă în care preţurile trebuie să aibă la bază doar raportul dintre cerere şi ofertă. Sper ca eforturile din toată această perioadă să se concretizeze în producători care să găsescă clienţi numeroşi şi timişoreni care să se întoarcă acasă cu produse proaspete, naturale şi la preţuri corecte”, a afirmat consilierul local Ștefan Sandu, unul dintre inițiatorii proiectului, citat de tion.ro.

Ce zici, ai aprecia o astfel de inițiativă și în orașul tău?

Similar Posts