Prăjitura “Fulgi de zăpadă” un deliciu care ţi se va topi în gură

Prăjitura “Fulgi de zăpadă” un deliciu care ţi se va topi în gură

author
1 minute, 40 seconds Read

Înainte de a trece la treabă trebuie să faceţi un blat simplu de prăjitură de ciocolată, pe care să îl lăsaţi să se răcească. Apoi, blatul se taie în bucăţi rotunde pe care să le aveţi pregătite pentru a fi folosite în prepararea fulgilor de zăpadă.

Prăjitura “Fulgi de zăpadă” un deliciu care ţi se va topi în gură

Ingrediente: 1/3 ceaşcă (80 ml) apă rece 12 grame de gelatină ½ ceaşcă (100 grame) zahăr ½ ceaşcă (120 ml) sirop de porumb 1 linguriţă de extract de vanilie 2 ceşti de fulgi de cocos neîndulciţi sau îndulciţi în funcţie de preferinţe

4 linguri de ulei de cocos

O să mai aveţi nevoie şi de o tavă cu forme rotunde de silicon care se va unge bine cu ulei de cocos.

După ce este unsă, se pun în fiecare formă câte 2 liguri de nucă de cocos care se presează bine.
Separat, puneţi gelatina în apă călduţă la înmuiat, lăsaţi aproximativ 5 minute să se umfle, apoi adăugaţi zahărul.

Gelatina cu zahărul se pun la baia de aburi pentru a se topi zahărul, dar aveţi grijă ca nu cumva să fiarbă pentru că gelatina nu se va mai lega.

După ce zahărul este topit, se pune într-un vas, se adăugă siropul de porumb şi vanilia şi se amestecă cu blenderul la turaţie mare până când se formează bezelele.

Odată ce sunt gata, trebuie să lucraţi foarte repede cu materialul pentru a nu se înmuia gelatina.

Umpleţi o formă de prăjituri cu bezea şi injectaţi bezeaua în prăjitura cu ciocolată.

Apoi cu forma de prăjituri umpleţi formele de silicon până la jumătate cu bezea şi puneţi în mijloc prăjitura umplută.

Lăsaţi să se răcească la temperatura camerei şi apoi puteţi să le scoateţi din formă.
Dacă doriţi se pot trece prin fulgi de cocos pentru un ultim retuş.

Similar Posts