“Pamant de aur” – cel mai frumos scurtmetraj despre România ce a cucerit lumea

“Pamant de aur” – cel mai frumos scurtmetraj despre România ce a cucerit lumea

author
2 minutes, 1 second Read

Cum privesc străinii țara noastă? Se pare că foarte frumos. Majoritatea dintre ei sunt impresionați de frumusețile și comorile pe care patria noastră le ascunde. Mărturie stă și acest scurt filmuleț, realizat de către un francez, care spune o poveste minunată rezumată în 3 minute despre țara noastă.

7959097

Dacă țineți minte, el nu este singurul care lăuda România. Am vorbit într-un alt articol, despre un britanic care a poposit în țara noastră și a realizat un reportaj fantastic ce a făcut înconjurul lumii.

“Când vii pentru prima dată în România se spune că trebuie să iei o piatră în gură. Pentru a-i gusta pământul, pentru a-i simţi parfumurile sălbatice.

Se spune că trebuie să ştii să priveşti de aproape comorile pe care le rezervă sub ochii noştri, în pădurile sale umede de brad şi de stejar bătrân, în întinderea lanurilor de porumb, de orz, de grâu şi de paie uscate.

Se spune atunci că nu trebuie decât să te apleci şi să culegi. Se spune că aici există pomi cu fructe magice ca acele livezi cu prune ale căror elixir îi face pe oameni fericiţi. Se poate auzi de departe ecoul legendelor şi poveştilor fantastice, poveşti care te fac să visezi. Se mai spune că, dacă mergi departe, în inima Transilvaniei, în locuri somptuoase, poţi întâlni copaci vorbitori şi flori fermecate.

Poţi vedea urşi sălbatici şi animale fantastice. Se spune că dacă vei caută suficient de sus, pe înălţimi, pe drumul creaturilor ciudate şi în pas cu vampirii, poţi găsi o comoară pierdută. Dar locurile frumoase nu-şi arată toate ascunzişurile, iar pietrele bătrâne nu-şi spun toată povestea. Există în România o grădină imensă. Ea ascunde o comoară. Când vii în România ţi se spune să iei o piatră în gură. Acum ştiu de ce. Piatra este de aur”.

Poate că noi cei care suntem aici, și care locuim pe aceste meleaguri, ne este greu să apreciem la adevărata valoare frumusețile României. Sau poate că nu avem timp pentru asta. Dar când vedem un asemenea reportaj făcut de străini, parcă ne saltă inimă de bucurie și suntem mândri că suntem români. Nu-i așa?

Similar Posts