joi, ianuarie 27, 2022

Stephen Hawking ne avertizează: “Extratereştrii există, dar am face mai bine să-i evităm”

Recomandam si

Potrivit astrofizicianului britanic, un eventual contact cu extratereştrii ar putea fi dezastruos pentru umanitate.

Stephen Hawking ne avertizează: “Extratereştrii există, dar am face mai bine să-i evităm”

Convingerea lui Stephen Hawking este că într-un univers cu o sută de miliarde de galaxii, fiecare conţinând sute de milioane de stele, este puţin probabil că Terra să fie unicul loc unde să fi apărut viaţa. De altfel Hawking, matematician şi fizician înzestrat cu un coeficient de inteligenţă de 160 este celebru pentru teoriile lui nonconformiste.

„Pentru creierul meu matematic, existenţa extratereştrilor este perfect raţională”, a declarat Hawking. Omul de ştiinţă, care suferă de atrofie musculară progresivă, fiind constrâns să trăiască într-un scaun cu rotile şi să comunice prin intermediul unui sintetizator vocal, consideră că formele cele mai probabile de viaţă extraterestră ar putea fi microorganismele şi animalele „simple”; în ultimă instanţă, aceste specii au dominat Terra vreme de milioane de ani.

Cu toate acestea, mai avertizează el, „contactul cu extratereştrii ar putea fi devastator pentru rasa umană”.

Motivul? Hawking compară situaţia cu descoperirea Americii din 1492: „Când Columb a debarcat în America, lucrurile nu au mers prea bine pentru indigeni”.

Adică, a explicat el, după ce vor fi epuizat toate resursele propriei planete, extraterestrii-nomazi ar putea pleca „la vânătoare” prin galaxii, pentru a descoperi alte planete de care să profite. „Aceste fiinţe ar putea supune şi coloniza planetele la bordul unor nave gigantice. Ajunge să ne privim pe noi înşine pentru a ne da seama cum s-ar putea transforma viaţă inteligentă în ceva ce nu am vrea să cunoaştem”.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Articol Fresh

Cum alegi cea mai buna pompa submersibila pentru acasa?

Despre pompa submersibila Pompele submersibile in general sunt proiectate pentru a fi complet scufundate in apa. Acestea sunt plasate in...
- Advertisement -