O lecţie de viaţă de care toţi ar trebui să luăm aminte

O lecţie de viaţă de care toţi ar trebui să luăm aminte

author
1 minute, 45 seconds Read

Un profesor a dat studenţilor săi o lecţie valoroasă menită să le arate ce este cu adevărat important în viaţă. Pentru că de cele mai multe ori fugim după lucruri care nu au importanţă într-o goană nebună până într-o zi în care trăgând linie ne dăm seama că toată zbaterea noastră nu a fost decât o vânare de vânt.

O lecţie de viaţă de care toţi ar trebui să luăm aminte

Profesorul a luat un borcan gol şi l-a umplut cu mingi de tenis. Apoi i-a întrebat pe studenţi: “Credeţi că borcanul este plin? “

La răspunsul afirmativ a studenţilor săi, el a mai adăugat în borcan şi câteva mărgele de sticlă care au umplut spaţiul dintre mingi.
Apoi a întrebat: “Ce credeţi acum e plin? ”

“Da” au răspuns studenţii. Apoi profesorul a adăugat nisip în borcan, nisip care a umplut tot borcanul.

“Acum ce credeţi este plin? ”

Studenţii au răspuns afirmativ din nou, însă profesorul a început să toarne bere în borcanul care părea atât de plin încât părea să nu mai fie loc în el. Şi totuşi berea a pătruns în borcan printre mingi, mărgele şi nisipul care deja era acolo.

“Borcanul acesta este asemeni vieţilor voastre. Mingile reprezintă ceea ce este cu adevărat important în viaţă. Mărgelele reprezintă lucrurile secundare cum ar fi lucrurile pe care ajungem să le posedăm: ca maşinile, serviciul sau locuinţa noastră. Nisipul reprezintă lucrurile care nici măcar nu contează. Sunt detalii fără importanţă. Dacă puneam nisipul înainte în borcan, nu mai încăpeau mingile sau mărgelele. Aşa e şi în viaţă. Începeţi să daţi atenţie lucrurilor importante pentru fericirea voastră. “

“Dar berea ce reprezintă? ” a întrebat cineva?

Profesorul a spus : “Mă bucur că ai întrebat. Este acolo să nu ne lase să uităm că oricât de multe lucruri ai avea de făcut în viaţă, să nu uiţi niciodată să bei o bere cu un prieten.”

Similar Posts