Nu știi cum să-ți albești dinții? Uite ce modalitate îți propunem!

Nu știi cum să-ți albești dinții? Uite ce modalitate îți propunem!

author
1 minute, 8 seconds Read

Ce-ai spune dacă ai putea să îţi îmbunătăţeşti radical sănătatea orală şi albii dinţii folosind doar două lingurițe dintr-un singur ingredient în fiecare zi?

Nu știi cum să-ți albești dinții? Uite ce modalitate îți propunem!

Ingredientul în cauză este uleiul de gătit nerafinat, precum cel de nucă de cocos sau de masline. Gustul nu e bun, însă nu îl vei înghiţii ci îţi clatesti gura şi îl scuipi.

Aceasta este cunoscută ca “oil pulling”, tehnică care a fost folosită în medicina ayurvedică de secole. Surprinzător este că, spre deosebire de alte remedii naturale antice, aceasta ar părea să funcţioneze. Ca urmare, a devenit foarte populară şi este promovată pe site-urile de sănătate.

Uleiul trage toate bacteriile din gură prin intermediul gingiilor. Într-un studiu, s-a constatat că utilizarea uleiului a înlăturat semnificativ bacteriile din gura dar şi placa bacteriană formată pe dinţi. De asemenea, s-a demonstrat că îmbunătăţeşte respiraţia.

Clătirea gurii cu ulei se face în fiecare dimineaţă timp de 20 minute, dar sunt suficiente şi 5 minute. Fii atent însă, clătirea trebuie făcută cu mare atenţie astfel încât, să nu înghiţi uleiul.

Chiar dacă această metodă îmbunătăţeşte starea de sănătate a dinţilor tăi, nu trebuie să renunţi la periaj, aţa dentară şi apa de gură.

Similar Posts