Atenție români: revine escrocheria cu mașinile de cusut Singer

Atenție români: revine escrocheria cu mașinile de cusut Singer

author
1 minute, 58 seconds Read

Vă mai aduceți aminte acum câțiva ani, anunțurile de la mica publicitate prin care se ofereau sume faboloase pentru mașinile de cusut Singer?

Atenție români: revine escrocheria cu mașinile de cusut Singer

Se pare că escrocii din România încearcă să reînvie această metodă după ce zilele aceastea câteva orașe din Moldova printre care și Suceava au fost împânzite cu anunțuri prin care se facea cunoscută dorința anumitor persoane de a cumpara mașini de cusut vechi marca Singer pe care ofereau chiar și 30.000 de euro.

„Colecţionar german, cumpăr maşini de cusut vechi, mărci germane, preţ 45.000-50.000 de euro, plata pe loc”, cam aşa sună anunţul cu pricina, la care este lăsat şi un număr de telefon mobil.

Dar cum funcționează o astfel de înșelătorie? Cum poți să cazi tu în plasa acestor escroci?
Iată cazul unui sucevean care a pățit-o recent.

El a găsit pe internet şi cum avea acasă două maşini vechi de cusut, a început să-şi frece palmele visând deja la zecile de mii de euro.

A sunat la numărul de telefon din anunţ şi i s-a cerut să spună seriile maşinilor de cusut şi, de asemenea, dacă are certificat de proprietate pentru ele. Nu avea acele acte, însă i s-a dat numărul de telefon al unui specialist de la „Muzeul Naţional”, chipurile, care să-l ajute să afle seriile mașinilor de cusut şi să-i dea certificatul necesar încheierii tranzacţiei.

Falsul specialist de la muzeu i-a cerut o taxă de 650 de euro, iar păgubitul, a trimis imediat banii în contul indicat prin telefon.

Ulterior, suceveanul a fost contactat de aşa-zisul cumpărător, „colecţionar german”, stabilind să se întâlnească în zilele următoare în autogara din zona centrală a Sucevei, nu înainte de a mai plăti prin bancă alt comision, de 494 de euro.

Evident că aşa-zisul colecționar nu a mai apărut şi nici nu a mai răspuns la telefon, nefiind identificat nici până în prezent.

Vedeți cât de simplu este? Tot ce trebuie să faci este să fii atent la astfel de anunțuri, și dacă observi ceva dubios să nu eziți să anunți organele de Poliție.

Sursa: Monitorul de Suceava

Similar Posts